23 Nisan’da Özel sektör ve kamu kurumları çalışıyor mu? 23 Nisan Resmi tatil mi, özel sektöre tatil var mı?

23 Nisan'a az bir zaman kalan çok sayıda vatandaş 23 Nisan günü özel sektör alanlarının ve kamu kurumlarının çalışıp çalışmadığını merak ediyor. 2022 yılında Cumartesi gününe denk gelen 23 Nisan gününün resmi tatil olup olmayacağı vatandaşlar arasında merak konusu oldu. Peki, 23 Nisan Resmi tatil mi, özel sektöre tatil var mı?

19.04.2022-15:08 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-15:08) 23 Nisan’da Özel sektör ve kamu kurumları çalışıyor mu? 23 Nisan Resmi tatil mi, özel sektöre tatil var mı?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle tüm okullar bayram coşkusunu doyasıya yaşamak için hazırlıklarına son hızla devam ediyor. Her yıl kutlanan ve bir çok etkinliklerin bir arada düzenlendiği 23 Nisan günü bu yıl Cumartesi gününe denk geldiği için çok sayıda vatandaşın kafasında '23 Nisan Resmi tatil mi?' sorusunun oluşmasına neden oldu.

23 Nisan’da Özel sektör ve kamu kurumları çalışıyor mu

23 Nisan Resmi tatil mi, özel sektöre tatil var mı?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 2022 yılı takviminde bu yıl Cumartesi günü kutlanacak. 23 Nisan günü bilindiği üzere resmi tatil olarak sayılıyor. Fakat bu yıl 23 Nisan Cumartesi gününe denk geldiği için hali hazırda kamu kurum ve kuruluşları hafta sonları çalışmadığı için bu resmi tatil bir gün öncesine alınmayacak. Yani Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatil olarak kabul edilecek ancak 22 Nisan Cuma günü resmi tatil olarak sayılmayacak. Böyle bir durumda ise 22 Nisan Cuma günü okullar açık olacak.

22 Nisan Cuma gününün resmi tatil olmaması nedeniyle özel sektör ile kamu kurum ve kuruluşları da tam faaliyet göstermeye devam edecek. 23 Nisan Cumartesi günü ise çalışmaya devam edecek olan özel kurumlar ise her bir çalışanına fazla mesai ücreti ödemek zorunda kalacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal