Ev almak isteyenlere müjde! Bakan Kurum açıkladı! TOKİ’nin 81 ilde başlattığı sosyal konut projesi ile ev sahibi olmak mümkün

Ev sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiren haberi Bakan Kurum açıkladı. TOKİ desteğiyle 81 ilde başlatılan sosyal konut projesi kapsamında ev sahibi olmak isteyenlere kolaylık sağlanacak. Bakan Kurum'un Kocaeli'nde yaptığı açıklamaların ardından, ev alma hayali olanlar konunun detaylarını araştırmaya başladı.

19.04.2022-14:53 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-14:53) Ev almak isteyenlere müjde! Bakan Kurum açıkladı! TOKİ’nin 81 ilde başlattığı sosyal konut projesi ile ev sahibi olmak mümkün

81 ilde başlatılacak sosyal konut projesinin müjdesini Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum verdi. TOKİ ortaklığıyla hazırlanan proje kapsamında, ev sahibi olmak isteyenlere kolaylıklar sağlanacak. Kentsel dönüşüm ve sosyal konut projelerinin ağırlık kazandığı atılımların 81 ilde yürütüldüğünü söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, önemli açıklamalarda bulundu.

TOKİ işbirliğiyle yürütülen kentsel dönüşüm ve sosyal konut projeleri kapsamında binlerce aile ev sahibi oldu. Deprem bölgelerinde ağırlık verilen projelerle, konutlar depreme dayanıklı hale getirilirken uygun fiyata ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara da imkan sağlanıyor. Son olarak Bakan Kurum, 81 ilde TOKİ sosyal konut projesi başlatıldığını duyurdu. Binlerce kişiyi yanından ilgilendiren konunun detayları merak konusu oldu. Açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, projeler için Haziran ayını işaret etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında ziyaret ettiği şehirlerde açıklamalarda bulundu. Dünya genelinde inşaat malzemelerinin fiyatlarında ciddi artışlar yaşandığını belirten Bakan Kurum, Avrupa’da insanların konut fiyatlarındaki artışlar nedeniyle eylemler yaptığını söyledi. İnşaat sektöründe fırsatçılık yapıldığını söyleyen Bakan Kurum, araştırmalar sonucu tespit edilen fırsatçılara ceza kesildiğini belirtti. Bakanlık olarak düzenli denetimler gerçekleştirdiklerinin altını çizen Bakan Kurum, girdi-çıktı maliyetlerini incelediklerini ifade etti.

TOKİ konut projesi

Kira desteği de yapılacak

Bakan Murat Kurum ayrıca, TOKİ’nin son 20 yılda bin 200 konut ürettiğini belirterek 100 bin sosyal konut yaptıklarını söyledi. 2021 yılında Türkiye’de atılan konutların yüzde 14’ünün TOKİ tarafından satıldığını söyledi. Yapılan depreme dayanıklı evler için kira yardımı da yapılacağını belirten Bakan, 3+1 daireler için 1300 lira kira yardımında bulunacaklarını ifade etti. Bakan Kurum’un Kocaeli’nde yaptığı açıklamaların tüm projeleri kapsayacağı belirtiliyor.

Bakan Kurum, önceliğin Türkiye olduğunu belirterek, ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda ihracat yapacaklarını söyledi. TOKİ ile iş birliği içinde 81 ili kapsayan başka bir sosyal konut projesi daha yapacaklarını vurgulayan Kurum, deprem riskini kontrol altına almaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Bakan Kurum, TOKİ sosyal konutlarına başvuruların Haziran ayında olacağını belirtti. Kabine toplantısında alınan kararla yabancıların beraberinde vatandaşlık da alabildiği konut satışı fiyatlarının 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarıldığını söyleyen Kurum, konut maliyetlerinin arttığını vurguladı. İnşaat sektöründeki artışlarla birlikte vatandaşlık alma maliyetinin de artması gerektiğini ifade eden Bakan, atılan adımların vatandaşların menfaatini korumaya yönelik olduğunu söyledi. Bakan Kurum ayrıca, vatandaşlara Haziran ayında TOKİ müjdesi verileceğini belirtti.

TOKİ

TOKİ sosyal konut projesine katılma şartları

TOKİ sosyal konutlar projesiyle ev sahibi olmak isteyenlerin öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

Başvuru tarihinden itibaren 25 yaşını doldurmuş olması,

Projenin yapıldığı ilde en az 1 yıldır ikamet ediyor olması ve o il nüfusuna kayıtlı olması,

Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması,

Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması,

Her ailenin hane halkı adına bir başvuruda bulunması,

Başvuru sahibinin ve hanesindeki kişilerin üzerinde tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri haricinde hiçbir gayrimenkul olmaması,

Başvuruda bulanan hane halkının aylık gelirinin en fazla 10 bin TL olması gerekmektedir.

Bu şartları karşılayan ve TOKİ sosyal konutlar projesiyle ev sahibi olmak isteyenlerden; Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerinin, en az yüzde 40 engelli vatandaşların, emekli vatandaşların ve diğer alıcı adaylarının başvuruları ayrı yapılmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal