Kocaeli'de kimya fabrikasında patlama ardından yangın çıktı!

Kocaeli'de bir kimya fabrikasında büyük bir yangın çıktı. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale ediliyor. İşte haberin detayları...

20.06.2022-10:15 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-14:45)

Korkutan yangın, Dilovası ilçesinde yer alan Atabay Kimya fabrikasında meydana geldi. Fabrikada sabah saatleri içerisinde patlamanın sonrasında yangın çıktı. Olay yerine ise çok sayıda itfaiye ekibi intikal etti. Ekipler tarafından yangın kontrol altına alınıyor. 


Yangın havadan görüntülendi 

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yer alan Atabay Kimya fabrikasında sabahın erken saatlerinde çıkan yangın havadan görüntüye alındı. Gökyüzünü yoğun dumanlar kapladı. Fabrikada çalışanları ise güvenli bölgelere alındı. Kimyasal maddelerin yandığı fabrikaya müdahale sürmeye devam ediyor. Diğer yandan yangın havadan da görüntülendi. Yangından dolayı kimsenin etkilenmediği bilgisi aktarıldı. 


Kocaeli Valisi Seddar Yavuz yanan fabrikaya giderek incelemede bulundu 

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde kimya fabrikasında patlamanın ardından çıkan yangın devam ederken, Vali Seddar Yavuz bilgi almak için fabrikaya geldi. 

Yaptığı incelemenin ardından açıklamada bulunan Vali Yavuz konuya ilişkin, “Dilovası OSB içinde bulunan Atabay ilaç fabrikasında sabah erken saatlerinde yangın ihbarı alınması üzerine, 08.54'de ekiplerimiz olay yerine intikal etmiş ve müdahaleye başlanmıştır. AFAD, UMKE, itfaiye ve tüm devletin imkanlarını seferber ettik. Müdahale halen devam ediyor. Herhangi bir yaralanma veya hayatını kaybeden bulunmuyor. Yavaş ilerlemesinin sebebi, itfaiye erlerimizin can güvenliğini tehlikeye atmamak ve dikkatli çalışma yapmak gerekiyor. İtfaiyemiz tüm imkanları ile sahada. Çevreye olumsuz etkisinin olup olmadığına yönelik Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimiz burada. Hava kalitesini ölçen sistemlerimizle ölçümler yapıyoruz. Fabrikanın diğer bölümlerine sıçramadan söndüreceğimize umut ediyor, bunun için gayret sarf ediyoruz. İnşallah zarar ve ziyan büyümeden gerekeni yapacağız” diye ifade etti. Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer İslamoğlu ile fabrika yetkililerinden de bilgi aldı. Yangını söndürme çalışmaları ise devam ediyor.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal