Kocaeli’de İki Öğrenci Buldukları Lastikleri Bisiklet Yapıyor

Kullanılmayan lastik ve hurda toplayarak bisiklet üreten iki liseli, 50 TL’lik masrafa karşılık ortalama 1000 TL’ye satılan bisikletler üretiyor.

09.12.2020-17:01 - (Son Güncelleme: 09.12.2020-16:59) Kocaeli’de İki Öğrenci Buldukları Lastikleri Bisiklet Yapıyor

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 16 yaşında iki lise öğrencisi, hurda parçalarından ve kullanılmayan araba lastiklerinden bisiklet yapıyor. Yerel halkın da ilgisini çeken Mücahit Gırgıç ve Efe Demiral, arka tekerlekte ise araba lastiği kullanıyorlar.

Toplamda 50 TL’lik hurda parçalarından yaptıkları bisikletleri 1000 TL’ye satan gençler hem para kazanıyorlar hem de pandemi dönemini değerlendiriyorlar.

Gençlerden biri olan Mücahit Gırgıç, “Çok ilgi görüyor. 50 liraya hurdacıdan malzemelerimizi temin ettik. Arkadaşımla birlikte topladık. Bin 300 liraya sattığımız da oluyor, bin liraya sattığımız da oluyor. Pandemi sürecinde can sıkıntısıyla başladı. Sonra biz bu işi meslek haline getirdik. Hem ev ekonomisine desteğimiz oluyor hem de kendimiz harçlığımızı çıkartıyoruz bu işten. Bundan sonra da inşallah normal bisiklet jantıyla değil de araba jantıyla bisiklet yapmayı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal