Yerli Otomobilde Kullanılacak Lityum Karbonat Üretimi Başladı

Yerli elektrikli otomobilin bataryaları için gerekli olan lityum karbonat, Türkiye’de ilk kez üretilmeye başlandı.

09.12.2020-16:25 - (Son Güncelleme: 09.12.2020-16:45) Yerli Otomobilde Kullanılacak Lityum Karbonat Üretimi Başladı

Dizel ve benzinli araçların üretiminin durdurulacağı ve sadece elektrikli araçların var olacağı yakın gelecekte çok önemli bir ürün haline gelecek lityum karbonatın üretimine Türkiye’de ilk kez başlanıldı. İlk yıl 10 ton lityum karbonat üretimi, daha sonra kapasitenin 600 tona yükseltilmesi hedefleniyor.

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde bulunan Etimaden Kırka Tesisleri'nde üretilen lityum karbonat, yerli elektirikli aracın bataryasında kullanılacak. Türkiye’nin yılda 1200 ton kadar yurt dışından satın aldığı ürün artık milli imkanlarla ve daha kaliteli bir şekilde üretilecek.

Etimaden Teknoloji Geliştirme Dairesi Başkanı Maraşlıoğlu, “Son 2-3 yıla baktığımız lityum karbonat ve bileşiklerinin 1200 ton ithalat girişi var. Burada üretilen 600 ton ile bu ithalatın önünü keserek büyük bir kısmını karşılamış olacağız. Sonraki yıllarda özellikle yerli elektrikli otomobillerin bataryasını üretmekte de bizi ürettiğimiz lityum karbonat kullanılabilecek. Buradaki çalışmalarımızı tamamlayıp, asıl tesisimize geçmek istiyoruz” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal