28.03.2022-10:41 (Son Güncelleme:28.03.2022-17:45)


1

Kocaeli Üniversitesi’nde okuyan genç kız, kampüse giderek gezmeye başladı.



2

Tam kampüste gezdiği anları video kaydı altına alan kız, bir anda saldırıya uğradı.



3

Sokak köpeklerinin kampüse girdiğini fark etmeyen ve bir anda saldıra uğrayan kız, çığlık çığlığa kaçmaya başladı. İsminin Meral olduğunu öğrenilen genç, korku dolu anları sosyal medya hesabından yayınlayarak Üniversite yönetimine ve belediyeye tepki gösterdi.



4

Yaşadığı anları anlatan genç kız, "Kocaeli Üniversitesi Umuttepe kampüsünde okuyorum. Bildiğiniz gibi Umuttepe'de köpekler yaşamakta ve sayıları 20-30 değil, yaklaşık 400-500 civarı. Her şeyden önce şunu belirtmek isterim ki kendimi bildim bileli bahçeli evimizde köpek beslemekteyiz. Bir tane değil, iki tane. O yüzden bugüne kadar köpeklere hiç önyargım olmadı. Buraya geldiğimden beri önce oda arkadaşım bir köpek tarafından ısırıldı. O korkuyordu, 'normal' dedim ama kendim bugüne kadar köpek koşsa bile 'Köpektir koşar, havlar' dedim. 'Gece saatlerine kalmayınca köpekler bir şey yapmaz' denildi. Gece saatlerine kalmadım. Herkes gibi normal olanı yaptım. Ben ve benim gibi birçok arkadaşım, kampüse, yurda giriş-çıkış saatlerini köpeklere göre ayarlıyoruz" dedi.



5

Kampüste daha önce köpek saldırıları yaşandığını ancak kimsenin durumu ciddiye almadığını ifade eden genç kız, "Kendimi kapalı alana almıştım ama bu sefer farklıydı ve kimse yoktu. Hepsi birden çevremi sardı, bana ufak bir alan bırakıldı ve yanımda kimse yoktu. Her şeyi geçtim koca kampüste hiç kimse yoktu. Beş, on dakika boyunca benim üzerime doğru gelip havlamaya başladılar. O an ağızdan çıkan tek şey, 'yardım edin' diye bağırıp çığlık atmam oldu. Sırt çantam vardı, onu savurup kendime alan açmaya çalıştım. Elim ayağıma dolanmıştı. Hem korku, hem şok içindeydim. Hiçbir şekilde kimse gelmedi yanıma. Çığlığım kimseyi duyurmaya yetmedi O an çantam yanımda olmasaydı, ben kendimi koruyamasaydım, belki şu an hafif sıyrıklar değil de daha kötü bir halde olacaktım. Çünkü 10 tane köpeğin saldırısından bahsediyorum. Bu köpeklere bakılmıyor, su dahi verilmiyor. Hayvanlar yerde erimiş karlı, çamurlu suları içiyor ve aç bir şekilde oldukları için biz öğrencilere saldırıyor. Bu sadece kız öğrenciler olarak değil, erkekler de dahil. Birçok erkek arkadaşım şikayetçi bu durumdan. Yüzlerce köpek var ve hepsinin yemeğine yetişilemiyor" şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr