Koç Holding’den dikkat çeken hamle: Tat Gıda’daki hisselerin yarısı satıldı

Koç Holding, bünyesinde bulunan Tat Gıda Sanayi A.Ş.’nin paylarının yüzde 49,04’ü ile bazı intifa senetlerini Memişoğlu Tarım Ürünleri’ne sattığını açıkladı.

09.01.2024-16:22 - (Son Güncelleme: 09.01.2024-16:27) Koç Holding’den dikkat çeken hamle: Tat Gıda’daki hisselerin yarısı satıldı

Türkiye’nin önemli holdinglerinden birisi olan Koç Holding, Tat Gıda Sanayi A.Ş.’nin yaklaşık yüzde 49’unu sattığın açıkladı. Koç Holding’ten yapılan açıklamada ayrıca bazı intifa senetlerinin de Memişoğlu Tarım Ürünleri’ne satıldığı bildirildi.

KAP’a bildirildi

BloombergHT’de yer verilen habere göre; Koç Holding’ten Kamuoyun Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, içerisinde Arçelik ve Aygaz gibi önemli şirketlerin de yer aldığı Koç Topluluğu ile bağlantılı vakıflarda bulunan payların Tat Gıda Sanayi A.Ş. sermayesinde bulunan yüzde 49,04’lük kısmı ile 15 adet kurucu intifa senedinin Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi'ne ("Memişoğlu") satışına yönelik Pay Alım Satım Sözleşmesi imzalandı.

Tat Gıda bünyesinde bulunan ve Tat Gıda'nın sermayesinin yüzde 43,65'ini temsil eden toplam 59 milyar 365 milyon 947 bin 16 TL nominal değerli paylar, devir işlemlerinin tamamlandığı "Kapanış Tarihi"nde nakden ve peşin olarak tahsil edilmek üzere, Kapanış Tarihi'nde geçerli olacak bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolardaki net borç ve net işletme sermayesi tutarlarına göre 72 milyar 23 milyon 649 bin 13 dolar karşılığında Memişoğlu'na satılacak.

Koç Holding

Devir kapsamındaki Tat Gıda paylarının tamamı için belirlenen devir bedeli ise kapanış uyarlamasına tabi olarak 80 milyar 915 milyon 335 bin 72 dolar olarak tespit edildi.

Tat Gıda bünyesinde bulunan 6 adet kurucu intifa senedi ise Memişoğlu'na Kapanış Tarihi'nde nakden ve peşin olarak toplam 1 milyon 500 bin dolar bedel karşılığında satılacak. Ayrıca, devir konusu toplam 15 adet intifa senedinin bedeli 3 milyon 500 bin dolar olarak belirlendi.

Devir öncesinde, Tat Gıda'nın sahip olduğu Ram Dış Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin yüzde 7,5'ini temsil eden toplam 449 milyon 999 bin 32 TL nominal değerli paylar ile Düzey Tüketim Malları Sanayi Pazarlama ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin yüzde 1,1'ini temsil eden toplam 6 milyon 797 bin 70 TL nominal değerli paylar Koç Holding tarafından satın alınacak."

Rekabet Kurumu’ndan iznin alınması sonrası gerçekleştirilecek olan devir işlemleri ile Tat Gıda’nın Memişoğlu’na devir işlemlerinin tamamlanması bazı kapanış şartlarına tabi olacak.

İşlemlerin Pay Devir Sözleşmesi’ne imza atıldıktan itibaren 3 ay içinde tamamlanması beklenirken öte yandan tarafların bu süreyi 2 ay daha uzatma yetkisi bulunuyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal