Ali Koç açtı ağzını yumdu gözünü! Topu TFF yönetimine fırlattı

Süper Kupa finali krizi sonrası konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF'nin suskunluğuna isyan etti. Yaşananların ardından TFF yönetiminden de herhangi bir ses çıkmaması sosyal medyada ve kamuoyunda tepkilere neden oldu. İşte detaylar....

09.01.2024-15:54 - (Son Güncelleme: 09.01.2024-15:54) Ali Koç açtı ağzını yumdu gözünü! Topu TFF yönetimine fırlattı

Geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu olan Fenerbahçe arasında 29 Aralık'ta oynanması planlanan TFF Süper Kupa maçı, müsabaka öncesi çıkan kriz nedeniyle ileri tarihe ertelendi. Bu karar sonrası hem yerel basın hem de ulusal basında günlerce bu olay manşetlere taşındı. TFF, krizin ardından beş gün sonra açıklama yapsa da çoğu şeyin cevabı verilmedi. 

“Bizimle TFF arasında sözleşme yok”

Öte yandan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında iptal edilen Süper Kupa maçına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Koç, "Kesinlikle konuşmayı düşünmüyordum. Konuşmak zorunda bırakıldım. Konuşmayacaktım. Riyad'daki kriz toplantısından sonra yetkililer konuşsun, kulüpler konuşmasın istemiştim. Bilgi kirliliği var, masumane bilgi kirliliği var, art niyetli bilgi kirliliği var. Dezenformasyona hizmet etmeme adına konuşmamayı tercih etmiştik. Son 5 gündür Fenerbahçe ve benim şahsımın etrafından döndürülmesi, iftiralar, yalanlar, belli merkezden düğmeye basılarak yapılan müthiş bir iletişim operasyonuna başladılar. Biz bir mektup yazdık, hafta içinde federasyona. Protokolü rica ettik. Protokolü değil, maç öncesi süreçteki iki taraf arasındaki yazışmaları da istedik. Bizimle TFF arasında hiçbir anlaşma yok. Bence aslında sürecin çok amatörce yürütüldüğünü konulardan biri. Bizimle TFF arasında sözleşme yok. TFF ile Riyadh Season firması arasında sözleşme var. Bu sözleşmeyi biz görmedik. İddia ediliyor ya 'Sözleşme var, kulüpler imza attı, Son Dakika bu sözleşme dışında şartlar dayattılar' deniyor. Biz hiçbir sözleşme görmedik. İki kulübün de yakından uzaktan sözleşmeyle ilgili hiçbir şey bilmediğini görüyoruz. Cevapta diyor ki kısaca, 'Gizlilik vardır, bunu paylaşamayız, çok arzu ediyorsanız gelin, hukukçu yollayın gösterelim' deniyor. Buradaki sorumluluk TFF'nin. Planlaması bile yapılmamış doğru düzgün. Biz bir talepte bulunmadık. Bize söylemediler bir şey hani deseler ki FIFA kabul etmiyor o olmuyor gibi. TFF geri adım atmış haberimiz yok. Dursun Bey'de biz de hayatın olağan akışına aykırı olarak aynı karardaydık. Dursun Özbek adına konuşamam burada ama ikimizde benzer sıkıntılarda aynı noktadaydık."

“Bize bekliyoruz cevabı geldi”

Suudi Arabistan'da yaşanan olayların Cumhurbaşkanı ile herhangi bir alakası olmadığını vurgulayan Ali Koç, "Federasyonun, yetkililerle konuştuğunu anlarsınız bundan değil mi? Biz Atatürk tişörtü ve pankartı ile çıkmamızı sorun etmedik. Demek ki oluyormuş bu. Ama bize bir yanıt bile gelmedi. Üstüne gittik, TFF Sekreteri Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap beklediklerini söyledi, anlam veremedik. Cumhurbaşkanı'nın adı hiçbir konuda geçmedi. 28 Aralık'ta tekrar sorduk, Dışişleri Bakanlığı'ndan ne zaman cevap gelir diye sorduk. 'Bekliyoruz' cevabı geldi bize" dedi.

“Aday olmayı düşünmüyorum”

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın özellikle de kendilerinin maçın oynanmamasından dolayı büyük haksızlığa uğradığını öne süren sarı-lacivertli kulübün başkanı, "Fenerbahçe 10 yıldır şampiyon olamadı. Siz bunu sportif bir tesadüf olarak mı görüyorsunuz? Ali Koç'un başında olduğu Fenerbahçe şampiyon olamayacak. Başkanlığımın Fenerbahçe'ye zarar verdiği bir dönem oluyor. Aday olmayı planlamıyorum. 2. dönemimin sonunda aday olmayı düşünmüyorum ama asla asla dememeyi öğrendim. Ben siyaset önümüzü kesiyor demedim. Ama devletimiz, 3 Temmuz ve kurşunlanma olayıyla ilgili bir şey yapması lazım. Yapmıyorsa kabul ediyor demektir. Böyle bir şey nasıl faili meçhul olabilir. Fenerbahçe tek başına ayakta durdu o dönemde" şeklinde görüşlerini aktardı. 

Ali Koç’tan TFF’ye ret gelmişti

Bu konuşmaların yanı sıra gözler TFF’de oldu. Tüm bu yaşanan gelişmelerin ardından yaşlanan 'Süper Kupa' krizi sonrası oklar ise bir kez daha TFF'ye döndü. Çünkü federasyon, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Süper Kupa müsabakasının Riyad'da oynanması teklifinin iki kulübün onayıyla imzaya taşındığını kamuoyuyla paylaşsa da Ali Koç, bu iddiaları keskin bir dille reddetmişti. 


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal