Klavyede Ters E Nasıl Yazılır?

Her gün kullandığımız klavye, aslında görünenin haricinde birçok harfi ve simgeyi içeriyor. Tüm bunlar için ayrılmış özel fonksiyonlar bulunuyor. 'Ters e' de onlardan biri. Peki, Ǝ simgesi klavyede hangi tuşlarla yazılır?

28.03.2020-13:23 - (Son Güncelleme: 01.02.2022-15:12) Klavyede Ters E Nasıl Yazılır?

Klavye üzerinde standart ve sık kullanılan özel karakterler bulunur. Onun dışında kalan karakterler “karakter eşlem tablosu” ve “ascii kod tablosu” üzerinden bulunarak yapılırlar. Bunlardan biri olan ters e işareti ise “özel karakter eşlem tablosu” üzerinde bulunur. 'Ǝ' simgesini yazabilmek için önce bu tabloyu açmak gerekecektir. İşte detaylar...

NASIL YAZILIR?

- İlk olarak Windows + R tuş kombinasyonuna basın.

- Çalıştır penceresi açılacaktır. Çalıştır penceresine “charmap” komutunu girin ve enter’layın.

- Açılan tabloda gördüğünüz gibi bir yüzlerce özel karakter bulunuyor. Burada ters e harfi bulabilmek için yazı tipi “arial” olarak ayarlı olmalı.

- Bu özel harfin UNİCODE sistemindeki karşılığı U+018E'dir. Bunun için sol altta bulunan gelişmiş görünüme tıklayın açılan ek panel üzerinde sağ alt köşede Unicode’a git alanına 018E yazarak ters E harfini kolaylıkla bulabilirsiniz. 

Buradan Seç > Kopyala adımları ile kopyaladığınız ters e işaretini Excel, Word, Metin belgesinde istenilen yere yapıştırabilirsiniz.

Klavyede Ters E

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal