KKTC’nin Beşinci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Mazbatasını Aldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci Turunda, KKTC’nin beşinci Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar’a, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Narin Ferdi Şefik aracılığıyla mazbatası verildi.

19.10.2020-16:20 - (Son Güncelleme: 19.10.2020-16:12)

KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerini oy çokluğu ile kazanan Ersin Tatar mazbatasını aldı. KKTC Seçim ile Halkoylaması Yasası’na göre, seçimi kazanan Cumhurbaşkanı, seçildiğinin Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından, Meclis’te ant içerek vazifeye başlayacak.

KKTC’nin beşinci Cumhurbaşkanı devir teslim merasimi herhangi bir itiraz gelmemesi durumunda Çarşamba günü yapılması öngörülüyor.

YSK Başkanı Narin Ferdi Şefik, tutanak teslimi esnasında şu ifadeleri kullandı:

'Kendisini içten tebrik ederim. 3 binden fazla çalışanımız oldu. Özverileri için teşekkür ederim. Bundan sonraki süreci açıklamak istiyorum. Bu tutanaktan sonra netice başlamış olacak. Hali hazırda iki görevinden birini 3 gün içinde bildirecek. Aynı zamanda itiraz süreci de var: Çarşamba saat 17’ye kadar O saate kadar itiraz olmadığı takdirde süreç bitmiş olur. Netice resmi gazetede yayımlandığı an bizim görevimiz biter. Ardından da ant içme töreni olacak. Sayın Ersin Tatar’a yeni görevinde sonsuz başarı diler ve kutlarım'

'KIBRIS'TA DEMOKRASİ VARDIR'

Tutanağı alan KKTC Beşinci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da 'Bende bu çalışmalarınızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Kıbrıs Türk demokrasisinin nasıl çalıştığını da gösterdiniz. Sandıklardan Kıbrıs Türk halkının iradesinin çıkması bakımından da teveccühlerimi sunarım. Hayırlara vesile olsun. KKTC ve halkının mutluluk ve esenliği için sorumluluk bilinciyle bu görevi en iyi şekilde yapacağıma dair inancımı belirtiyorum. Dünyaya da mesajımız; Kıbrıs’ta demokrasi vardır kendi devletinde yaşamına en iyi şekilde devam etmektedir' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal