Ersin Tatar

Siyasette son dönemin en çok konuşulan isimlerinden olan Ersin Tatar'ın kim olduğu araştırılıyor. Peki, Ersin Tatar kimdir? Ersin Tatar boyu kaç, kilosu kaç ve aslen nereli? Ersin Tatar sevgilisi, eşi kimdir? İşte yanıtı...

13.10.2020-10:20 - (Son Güncelleme: 19.10.2020-09:50) Ersin Tatar

Kıbrıs'ın ilk özel televizyonunu kurmuş olmasının yanı sıra siyasi hayatında da ön planda olarak Türkiye'de de çeşitli görevler üstlenen Ersin Tatar, son dönemde konuşulan isimler arasında yerini alıyor. Peki, Ersin Tatar kimdir? Ersin Tatar boyu kaç, kilosu kaç ve aslen nereli? Ersin Tatar sevgilisi, eşi kimdir? sorularının yanıtı haberimizin detayında...

ERSİN TATAR KİMDİR?

7 Eylül 1960 yılında Lefkoşa'da dünyaya gelen Ersin Tatar, ilkokulu bitirmesinin ardından İngiliz Okulu'nda eğitim almaya başladı. Kıbrıs Harekatı’nın ardından okulu güney bölgede kalan Ersin Tatar, eğitimine yatılı olarak İngiltere'de Forest School'a devam etti. Ersin Tatar, Cambridge Üniversitesi iktisat bölümünden mezun oldu.

Price Waterhouse şirketinde kariyerine başlayan Ersin Tatar, mali müşavir unvanını ve hesap uzmanlığı eğitimi aldı. PollyPeck firmasında finansman müdürü, Show TV ve Cine5 kanallarında Genel Müdürlük, Ankara'daki FMC-Nurol Savunma Sanayi A.Ş.'de Finansman Müdürü, İstanbul’da Show TV’de Genel Koordinatörlük ve Kıbrıs'ta ilk özel televizyonu kurarak burada Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev aldı.

5 Mayıs 2009 yılında Kıbrıs'ta Maliye Bakanı olan Ersin Tatar yine aynı dönem UBP Genel Sekreter Yardımcısı oldu. 2018 yılında UBP Kurultayı’nda yüksek oy alarak Hüseyin Özgürgün ile ikinci tura kaldı. İkinci tur yapılmadı ve UBP Kurultay Divan Kurulu tarafından Genel Başkan olarak ilan edildi. Ersin Tatar evlidir ve bu evliliğinden 2 çocuğu dünyaya geldi.

Ersin Tatar, KKTC Cumhurbaşkanı oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal