KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı Yeni Hükümetin Kurulması İçin Parti Liderleriyle Görüşecek

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yeni hükümetin kurulması amacıyla mecliste temsil edilen partilerin liderleriyle bir araya gelecek.

13.05.2019-11:11 - (Son Güncelleme: 13.05.2019-11:06)

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman önderliğindeki koalisyon hükümetinin istifasından sonra, yeni hükümeti kurmak amacıyla yapacağı görevlendirme için mecliste temsil edilen partilerin liderleriyle bir araya gelecek.

İLK GÖRÜŞME ULUSAL BİRLİK PARTİSİ İLE YAPILACAK

Türk Ajansı Kıbrıs'ın (TAK) haberine göre, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın ilk görüşmeyi Cumhuriyet Meclisinde en fazla koltuğa sahip Ulusal Birlik Partisinin (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar ile yapacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı, Tatar'dan sonra CTP Genel Bakanı Tufan Erhürman ve Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay ile görüşecek.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Cumhuriyet Meclisin'de temsil edilen siyasi parti genel başkanlarıyla görüşmelerini Salı günü Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı ile gerçekleştireceği görüşmelerle tamamlayacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal