Ulusal Hikmet Akımı Lideri Hekim: ABD-İran Gerginliği Yıkıcı Bir Savaşa Sebep Olabilir

Irak'ta Ulusal Hikmet Akımı Lideri Hekim, ABD ile İran arasında yaşanan krizin olumsuz sonuçlar doğuracağını, bunlardan birinin de yıkıcı bir savaşa sürüklenme olasılığı olduğunu ifade etti.

13.05.2019-10:56 - (Son Güncelleme: 13.05.2019-10:50)

Kuveyt'i ziyareti esnasında yerel basına İran-ABD arasında yaşananlara dair değerlendirmelerde bulunan Ulusal Hikmet Akımı Lideri Ammar el-Hekim, İran'ın tek başına ateşe girmeyi kesinlikle kabul etmeyeceği, petrol ihracatının askıya alınmasının çok ağır sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu.

Hekim, "ABD-İran krizinin tırmanışı bölge için büyük bir endişe anlamına geliyor. Özellikle ABD, İran'a baskı yapma aşamasından boğma aşamasına geçmiştir." ifadesinde bulundu.

İki ülke arasındaki yükselen gerginliğe ilişkin uyarıda bulunan Hekim, "ABD-İran krizindeki tırmanışın etkileri, yaş ve kuru her şeyi yakan, yıkıcı bir savaş anlamına geliyor." dedi.

'IRAK BARIŞ VE SEVGİ ALANI OLMAK İSTİYOR'

Hekim, Kuveyt'in söz konusu gerginliğin azaltılmasında önemli bir rol alabileceğini, Irak'ın da bir çekişme alanı değil barış ve sevgi alanı olmak istediğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal