Kızıldeniz’de çatışmalar devam ediyor: Husilere ait İHA’lar imha edildi!

Kızıldeniz’deki gerilim her geçen gün artıyor. Husiler ve ABD karşılıklı yoğun çatışmaya geçmiş durumdalar. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), 4 füze, 3 İHA ve 3 insansız deniz aracının imha edildiğini dünya kamuoyuna duyurdu.

06.03.2024-15:56 - (Son Güncelleme: 06.03.2024-17:58)

Çatışmalar dur durak bilmiyor. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Kızıldeniz'de 4 gemisavar füze, 3 İHA ve 3 insansız deniz aracının imha edildiğini açıkladı. 

Husilerin verdiği zarar!

Kızıldeniz’de çatışmalar devam ediyor: Husilere ait İHA’lar imha edildi!

Bazı uzmanların görüşüne göre, bölge ülkeleri tedirgin haline gelen ve Husilerin bu yaklaşımı Mısır ülkesinin Süveyş kanalı ticaret yolunu olumsuz yönde etkilediği ayrıca Husilerin bu yaklaşımı İşgalci İsrail için soykırımı meşru zemine oturtma tehlikesini de barındırdığı şeklinde yorumlanıyor.

ABD’nin açıklaması!

CENTCOM'dan gelen açıklama şu şekilde: "Dün 5 Mart saat 15.00-17.00 saatleri arasında ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) güçleri Yemen'in İran destekli Husi kontrolündeki bölgelerinden Kızıldeniz'deki USS Carney gemisine fırlatılan 1 gemisavar balistik füze ve 3 tek yönlü saldırı insansız hava sistemini düşürmüştür. Gemide herhangi bir hasar meydana gelmedi. Daha sonra saat 20.45-21.40 arasında CENTCOM kuvvetleri meşru müdafaa kapsamında 3 gemisavar füzesi ve 3 insansız deniz aracını imha etmiştir" ifadelerine yer verildi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal