Kızartmalık ve dolmalık kabak nasıl kurutulur? Kabak kurutma yöntemleri resimli anlatım

Kış mevsiminde tüketmek için bazı sebzeler yaz aylarında kurutularak saklanır. Bu sebzelerin arasında kabakta yer alır. Hem kızartmalık hem de dolmalık olarak kabak kurutmak istiyorsanız, kurutma yöntemlerine ilişkin detaylara yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

29.06.2022-15:16 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-15:16) Kızartmalık ve dolmalık kabak nasıl kurutulur? Kabak kurutma yöntemleri resimli anlatım

Kabakları kurutup kış mevsimine saklamak istiyorsanız pişirme yönteminiz ne olursa olsun kabakların iyi bir şekilde kurumasını sağlamalısınız. Güneş altında iyice kurutulan kabaklar bozulmadan saklanması için hazır hale gelir. Peki kabak nasıl kurutulur? İşte, kabak kurutma işleminin basit yöntemleri..

Kızartmalık ve dolmalık kabak nasıl kurutulur

Kızartmalık kabak nasıl kurulur?

Kabakları kızartmalık olarak kurutmak istiyorsanız eğer ilk olarak yapmanı gereken kabakları güzelce yıkamak olacaktır. Kabakları yıkama işlemini bitirdikten sonra kabuklarını soymalı ve bir cm kalınlığında dilimlemelisiniz.

Yorgan ipini yorgan iğnesine geçirdikten sonra iğneyi, dilimler haline getirdiğiniz kabakların ortasından geçirin ve ipe dizin. Daha sonra ipe dizmiş olduğunuz kabakları bol güneş alan fakat aynı zamanda da hafif rüzgarlı bir yere asın. Kabaklarınızın kıtır kıtır olduğunu gördüğünüz anda, bulundukları yerden alın ve serin bir yerde bez torba içerisinde saklayın.

Kızartmalık ve dolmalık kabak nasıl kurutulur

Kızartma yapma zamanı geldiğinde ise kurumuş olan kabakları kullanmadan önce kaynar suyun içine atın ve yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin. Suyunu süzdüğünüz kabakları daha sonra kızartmanız için kullanabilirsiniz.

Dolmalık kabak nasıl kurulur?

Kabaklarınızı iyice yıkadıktan sonra sap kısımlarını kesin. Kabuklarını soyduğunuz kabakları ortadan ikiye girdikten sonra içlerini kabak yada patlıcan oyacağı ile oyun.

Kızartmalık ve dolmalık kabak nasıl kurutulur? Kabak kurutma yöntemleri resmli anlatım

Önemli not: Kabağın içerisinden çıkardıklarınızı asla çöpe atmayın. Kabak içini, mücvere böreğe veya omlete harç olarak kullanabilirsiniz.

Yorgan ipini yorgan iğnesine geçirdikten sonra kabakların ağızları aşağıya bakacak bir şekilde sırasıyla ipe geçirin. Kabakalarınızı dizerken kabakların birbirine temas etmemesine itina gösterin ve daha sonra dizilen kabakları bol güneş alan yere asın.

İyice kuruduğundan emin olduğunuz kabakları kuru ve serin yerde bez torbaları içinde saklayabilirsiniz.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal