Kıyafetlerinizin Ömrünü Uzatacak Birkaç Püf Noktası

Bütçemizden para ayırıp aldığımız birçok kıyafet zamanla kalitesini, rengini ve dayanıklılığını yitiriyor. Peki, giysilerin ömrünü uzatarak nasıl tasarruf edebiliriz? İşte kıyafetlerinizin ömrünü uzatmanın püf noktaları...

15.03.2019-16:38 - (Son Güncelleme: 15.03.2019-16:40) Kıyafetlerinizin Ömrünü Uzatacak Birkaç Püf Noktası

amanla ilk aldığımız günkü yeniliğini kaybeden kıyafetlerimizi nasıl korumalıyız? Öncelikle yıkama ve ütüleme talimatlarına uyduğumuzan emin olmalıyız. Kir derecesine göre çamaşır makinesine atmalı ve az kirlileri düşük derecede yıkamalıyız.

Çok kirli çamaşırlar, temiz olanlara göre ayrı bir şekilde yıkanmalıdır. Çünkü her durum için farklı bir su miktarına ihtiyacanız vardır. Eğer bu kurala uymazsanız, kıyafetlerinizn zamanlar gri veya sarı renge dönüşür ve gerçek rengini kaybeder.

GİYSİLERİN DOĞRU SIRALANMAMASI

Uzmanlar küçük kıyafetleri büyük olanlarla birlikte yıkamayı tavsiye ediyor. Bu yöntem giysilerin makinenin içinde daha rahat bir şekilde hareket etmesini sağlar ve çamaşırlarınız daha iyi yıkanır.

SU SICAKLIĞINA DİKKAT

Deterjanlar ılık ve sıcak suda etkilidir. Soğuk su sadece çok kirli olmayan çamaşırları yıkamak için kullanılmalıdır.
Pamuklu ve yünlü giysilerinizi ters çevirerek yıkamayın. Bu yöntem sürtünme nedeniyle, çamaşırlarınızda tüy bırakablir ve çıkarılması zor olabilir.

GÖMLEKLER İÇİN ASKI KULLANMAK

Böyle bir durumda mutlaka tahta askı seçmelisiniz. Hem giysileriniz şeklini kaybetmez, eskimez ve kırıkşık olmaz.
Doğru ve esnek malzemelerden yapılmış giysiler bir masa veya düz bir yüzeyde kurutulmalıdır.

KİRLİ KIYAFETLERİ SAKLAMAK

Giysileri yıkamadan önce uzun süre saklamak, bakterilerin üremesini ve parazitlerin çıkmasını sağlar. Özellikle bu durum spor giyim için geçerlidir. Bu tarz kıyafetleri hemen yıkamalısınız.

TER LEKELERİNİN GİYSİLERİ BEYAZLATMASI

Sıcak havalarda özellikle koltuk altında oluşan ter lekeleri, bölgenin beyazlamasına sebep olur. Bunun dışında ter lekesinin dışarıdan görünmesi bile bizi rahatsız  edebilir.

Birinci yöntem: Koltuk altı için tasarlanan teri emen pedlerdir. Bunları giysilerinizin
koltuk altına dikebilir ve terden korunabilirsiniz.

İkinci yöntem: Pamuklu bir astarı ikiye bölün ve yapıştıracağınız kıyafetin koltuk altına biraz yapışkan uygulayın. Daha sonra astarı buraya yapıştırın. Bu yöntemi diğer tarafa da uygulayarak, gün boyu güvende hissedebilirsiniz. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal