Kişisel beyan formu anlamı nedir? Bankalar neden kişisel beyan formu gönderir? Kişisel beyan formu bildirmemenin cezası

Türkiye'nin kamu bankalarından birisi olan Halkbank, müşterilerine bir mesaj göndererek kişisel beyan formu doldurulması talebinde bulundu. Bu mesajı alan banka müşterileri ise 'Kişisel beyan formu anlamı nedir?' 'Bankalar neden kişisel beyan formu gönderir?' sorularına yanıt aramaya başladı. İşte, kişisel beyan formu tanı ve bildirim yapmama cezası..

12.06.2022-22:30 - (Son Güncelleme: 12.06.2022-22:30) Kişisel beyan formu anlamı nedir? Bankalar neden kişisel beyan formu gönderir? Kişisel beyan formu bildirmemenin cezası

Ülkemizde hizmet veren 3 büyük kamu bankalarından biri olan Halkbank, çok sayıda müşterisine bir mesaj iletisi gönderdi. Mesajın içeriğinde müşterilerin bankalara kişisel beyan formunu doldurarak iletmeleri istendi. Çok sayıda banka müşterisi ise mesaj içeriğini anlamaya çalışırken kişisel beyan formunun ne demek olduğunu araştırmaya başladı.

Kişisel beyan formu anlamı nedir?

Kişisel beyan formu nedir

Halkbank'ın müşterilerine gönderdiği kişisel beyan formu iletisiyle ilgili yetkililerden edinilen bilgilere göre, banka tarafından gönderilmiş olan mesaj içeriğinde istenen kişisel beyan formunun herhangi bir mal beyanı istenmesi gibi bir durum içermediği, yalnızca bankanın uluslararası sözleşmeleri gereğince müşterilerin bazı bilgilerini güncellemeleri için kendilerinin banka şubelerine çağrıldığı anlamını taşıdığı öğrenildi.

Bankada müşterilere kişisel beyan formu adı altında bir form doldurtulacağı ve bankada bulunan bilgilerinin yeniden güncellemelerinin isteneceğinin belirtildiği açıklamada söz konusu durumun herhangi bir konu ise alakasının olmadığı aktarıldı.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal