Kışın Tüketilmesi Gereken Sebzeler

Soğuk kış günlerinde hastalanmamak için vücut direncini arttıracak ve bağışıklık sistemini güçlendirecek besinler tüketmek gerekir. Peki kış günlerinde hangi sebzeleri tüketmeliyiz? Tükettiğimiz sebzelerin vücudumuza faydaları nedir?

29.12.2018-15:26 - (Son Güncelleme: 29.12.2018-15:11) Kışın Tüketilmesi Gereken Sebzeler

Soğuk kış günlerinde hastalanmamak için vücut direncini arttıracak ve bağışıklık sistemini güçlendirecek besinler tüketmek gerekir. Peki kış günlerinde hangi sebzeleri tüketmeliyiz? Tükettiğimiz sebzelerin vücudumuza faydaları nedir?

Her sebze ve meyveyi mevsiminde tüketmek gerekir. Ancak bu zamanlarda hemen hemen her sebze ve meyveyi her tezgahta bulmak mümkün. Besinleri mevsimlerine göre tüketmek içerisinde bulunan besin değerleri ve vitaminleri alabilmemiz açısından önemlidir. Eğer hangi sebzenin hangi mevsimde yetiştiğini bilirsek bu sorunu çözebiliriz.

KIŞIN TÜKETİLMESİ GEREKEN SEBZELER

Havuç;

Yüksek miktarda A vitamini içeren havuç, karaciğer için çok faydalıdır. Havuç ayrıca, B6 vitamini, bakır, folik asit, tiamin ve magnezyum içerir. Cilt ve göz sağlığı için ideal bir besindir. Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir, kalp krizi ve felç riskini azaltır.

Balkabağı;

A ve C vitaminlerini içerir. Lif, B6, B2, manganez, bakır, potasyum, folat, K vitamini, omega 3 yağ asitleri, magnezyum, demir ve B3 vitamini bulunur. Balkabağı, göz sağlığını korur, tansiyonu düzenler, kanser riskini azaltır, doğurganlığı destekler, bağışıklık sistemini destekler, tok tutar, cildi korur, kilo vermeye yardımcı olur, diyabet riskini azaltır ve kan şekerini düzenlemeye yardımcıdır.

Pırasa;

Böbrek taşı oluşmasını önler. Kalp krizi ve felç riskini azaltır, kötü huylu kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.

Karnabahar;

Enfeksiyon önleyici ve antibakteriyel özellikleri olan karnabahar, kronik idrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir. A,C, B1 ve B2 vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor, fosfat ve demir minerallerini içerir. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler.

Ispanak;

Folik asit, demir, A ve C vitaminleri yönünden zengin olan ıspanak, grip ve soğuk algınlığına karşı savaşır.  Ayrıca ıspanak diğer sebzelere oranla protein bakımından daha zengindir.

Kereviz;

İyi bir anti oksidan kaynağı olan kereviz, sindirim sistemini rahatlatır. Kendine has kokusuyla, kandaki stres hormnunu azaltır. Ayrıca damarların gevşemesini ve kolesterolün düşmesini sağlar.

Brokoli;

Tam bir minerel ve vitamin deposudur. Bağışıklığı güçlendirir, sindirimi kolaylaştırır ve şişmanlığa karşı fayda sağlar.Özellikle meme, akciğer ve bağırsak kanserine yakalanma riskini düşürür.

Lahana;

Özellikle diyet yapanların favorisidir. Vücuttaki fazla ödemin ve toksinlerin atılmasını sağlar. A,B ve C vitamini bakımından oldukça zengindir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal