Kırklareli ve Edirne'de gaz kokusu paniği: Vatandaşlar anonslarla sakinleştirildi!

Kırklareli'nde çalınan doğalgaz koku tankı, ilde ve Edirne'deki bazı yerleşim yerlerinde paniğe sebebiyet verdi. Ekipler tankı çalındığı alanın yakınındaki toprağa gömerken halk arasında paniği önlemek için anonslar yapıldı.

06.07.2022-09:09 - (Son Güncelleme: 06.07.2022-09:44)

Kırklareli'nde çalınan doğalgaz koku tankından yayılan koku paniğe sebebiyet verdi. Tank daha fazla koku yaymaması için çalındığı alanın yakınındaki herhangi bir  yere toprağa gömüldü.

Özel bir haber ajansın haberi doğrultusunda, Kırklareli'ne bağlı Alpullu beldesinde çalınan doğal gaz koku tankından etrafa yayılan koku, Kırklareli ve Edirne'deki bazı yerleşimlerde endişelere sebebiyet verdi. 

Gelen bilgiler doğrultusunda, kokusu olmayan doğal gazın, kaçak sırasında öğrenebilmesi için şebekeye koku verilmesinde kullanılan tank Alpullu beldesindeki kuyudan çalındı.


Paniği önlemek için anonslar yapıldı

Şüpheli H.C'nin, satmak için çalıp at arabasıyla götürdüğü tank, güvenlik güçleri tarafından Babaeski ilçesindeki Cennet Mahallesi'nde bulundu.

O esnada koku, rüzgarında etkisiyle Kırklareli ve Edirne'deki birçok yerleşim alanına yayılım gerçekleştirdi. Kokuyu alan vatandaşlar paniğe kapıldı ve doğalgaz kaçağı var korkusuyla hemen güvenlik güçlerini aradılar. Kokunun yayıldığı beldelerden Edirne'ye bağlı Kırcasalih beldesinde AFAD ve doğal gaz dağıtım şirketi ekipleri tarafınca ölçüm ve incelemeler yapılırken, belediyeden halk arasında paniği önlemek için anonslar yapıldı.

Kırcasalih'te yaşayan vatandaşlardan Veli Çelik, AA muhabirine koku sebebiyle kısa süreli panik yaşadıklarını dile getirdi.

İbrahim Karagöz ise kokunun rüzgarın etkisiyle aralıklarla etkisini gösterdiğini vurguladı.

Toprağa gömüldü

Diğer taraftan gözaltına alınan şüpheli H.C'nin evinde bulunan tank AFAD tarafından daha fazla koku yaymaması için çalındığı alanın yakınındaki yerde toprağa gömüldü.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal