Kiraz saplarının mucizevi etkisinden yararlanın! Kiraz sapının 10 mucizevi etkisi

Yaz mevsimiyle birlikte meyvelerde tezgahlarda yerini alırken en çok tüketilen meyvelerden biri de kirazdır. Kirazın kendisinin faydalı olduğu kadar saplarının da faydalı olduğunu biliyor muydunuz?İşte kiraz sapının bilinmeyen faydaları…

22.06.2022-09:43 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-09:43) Kiraz saplarının mucizevi etkisinden yararlanın! Kiraz sapının 10 mucizevi etkisi

Ülkemizde birbirinden farklı birçok meyve yer alırken yazın en sevilen meyvelerden biri de kirazdır. Kiraz vücutta biriken kötü maddeleri atılmasını sağlarken böbrek sağlığına da oldukça faydalıdır. Bu kadar faydalı bir meyvenin sapı da birçok derde devadır. Ancak kiraz sapı çayının da fazla tüketilmesi zararlıdır. İşte kiraz sapının bilinmeyen faydaları…

Kiraz sapının faydaları nelerdir?

Kiraz sapının içinde bol miktarda vitamin ve mineral bulunur. İçerisinde A,E,C,K vitaminleri yer alan kiraz sapının belki de hiç bilmediğiniz faydalarına gelin hep birlikte bakalım. Kiraz sapının faydaları şu şekildedir:

Böbrekleri temizler

Kiraz sapı içerisinde kinit asit yer alır. Bu da böbreklerde biriken taşın ve kumun vücuttan atılmasını sağlar. Böbrek sağlığı için de oldukça faydalı olan kiraz sapı böbrek taşı olan insanların da çaresi olmaktadır.

Kiraz Sapı Nasıl Kullanılır

Zayıflamaya yardımcıdır

Kiraz sapının içerisinde bulunan antioksidanlar vücuttaki iltihaplanmayı önleyerek kilo vermenize yardımcı olur. Kiraz sapı sadece vücuttaki ödemi değil fazla yağın da atılmasını sağlar.

İdrar söktürür

Kiraz sapının en çok bilinen faydası da idrar söktürücü olmasıdır. Bu sayede vücutta bulunan ödem ve toksinleri idrar yoluyla vücuttan atarak zayıflamanıza destek olur.

Böbrek taşı oluşumunu önler

Bu mucizevi ürün böbreklerde oluşan taşların parçalanmasını sağlayarak vücuttan atılmasına neden olur. Fakat bu taşların küçük boyutlu olması durumunda işe yarayacak bir yöntemdir. Oluşan büyük taşlar için mutlaka bir doktora başvurmamız gerekir.

Sakinleştirilir

Kiraz sapı insanlar üzerinde sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Bu da kolay uyumanızı sağlar. Özellikle stresli olduğunuz ya da depresyonda olduğunuz bir dönemde kiraz sapı çayı tüketerek rahatladığınızı görebilirsiniz.

İdrar yolu enfeksiyonlarını önler

Kiraz sapının idrar söktürücü olması ve vücuttaki iltihapları önlemesi idrar yolunun da temizlenmesine neden olur. Bu sayede böbrekleriniz de ya da idrar yollarınızda oluşturacak bir enfeksiyonun önüne geçer.

Adet söktürür

Regl döneminde kadınların vücudunda oluşan ödem nedeniyle şişkinlikler olurken tüketeceğiniz kiraz sapı çayı sorunumuzun da çözüm olacaktır. Ayrıca adet döneminin daha rahat geçmesi için kiraz sapı çayından yardım alabilirsiniz.

Cilde faydalıdır

İçinde bulunan antioksidan özelliği sayesinde cilt hücreleri üzerinde de oldukça etkilidir. Cildin sıkılaşması ve gözenek görünümünün azalmasına, cildinizde bulunan sivilcelerin tedavisinde çok etkilidir.

Kiraz Sapı Faydaları Nelerdir

Kabızlığı önler

Kabızlık sorunu yaşayan kişilerin tüketeceği kiraz sapı çayı ile daha kolay tuvalete sıktığı görülmektedir.

Kolesterolü dengeler

Kolesterolü yüksek olan kişiler kiraz sapı çayı ile kolesterol seviyelerini düşürebilirler.

Kiraz sapı nasıl kullanılır?

Kirazları tükettikten sonra ayırdığınız sağları güneşte kurutunuz. Kuruttuğunuz kiraz saplarından çay yapabileceğiniz gibi maske de yapabilirsiniz.

Kiraz sapı çayı hazırlanışı şu şekildedir:

Kurutulan kiraz saplarını iki bardak su içerisine koyarak kaynatınız. Bir bardak suya 20 adet kiraz sapı koyabilirsiniz. Kaynayan kiraz saplarını bir bardağa koyarak 10 dakika kadar demlenmesini bekledikten sonra tüketebilirsiniz. Aç karnına tüketmek daha etkilidir.

Kiraz Sapının Zararları Nelerdir

Cilt için kiraz sapını nasıl kullanabilirim?

Kiraz saplarını kaynatarak duş aldığınız su içerisine koyabilirsiniz. Bununla tüm vücudunuzu yıkayabilirsiniz.

Kiraz saplarından cildinize maske de yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler şu şekildedir:

Kaynattığınız kiraz sapı çayından pamuk yardımıyla alarak cildinize uygulayabilirsiniz. Cildinizde 10 dakika kadar beklettikten sonra su ile yıkayınız.

Kiraz sapının zararları nelerdir?

Kiraz saplarını hemen hemen hiçbir yan etkisi yoktur. Fakat her şeyde olduğu gibi kiraz saplarını da fazla tüketmek vücutta diüretik asit üretilmesine neden olur. Ayrıca kiraz saplarının kan sulandırıcı bir etkisi vardır. Kan sulandırıcı ilaç kullananların bu ürünü kullanmaması gerekir. Kanınız fazla sulandığında kanınızı durdurmakta zorlanırsınız. Fazla tüketilen kiraz sapı çayı vücudun yorgun düşmesine neden olur. Ayrıca fazla tükettiğinizde vücuttaki kalsiyumun da atılmasına neden olur. Özellikle İlaç kullananlar doktoruna danışmadan kiraz sapı çayını kullanmamalıdır.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal