Kiraz nasıl zayıflatır, zayıflatır mı? Kiraz kilo verdirir mi? Kiraz yiyerek kilo verme yöntemleri?

İçeriğinde bulundurduğu antioksidanlarla yağ yakımına yardımcı olan kiraz, Diyetisyenler tarafından tavsiye edilir ve kilo vermek isteyenlerin diyet listesine eklenir. Peki, Kiraz nasıl zayıflatır, zayıflatır mı? Kiraz kilo verdirir mi? Kiraz yiyerek kilo verme yöntemleri..

23.06.2022-15:46 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-15:46) Kiraz nasıl zayıflatır, zayıflatır mı? Kiraz kilo verdirir mi? Kiraz yiyerek kilo verme yöntemleri?

Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden bir tanesi olan kiraz, içeriğinde barındırdığı güçlü antioksidanlar Sayesinde vücutta bulunan zararlı toksinlerin atılmasını sağlar. Bol lifli yapısıyla kilo vermeyi kolaylaştıran kiraz kalori bakımından da oldukça düşüktür. Belirlenen miktarlarda kiraz detoksu yaparak formunuzu korumaya yardımcı olabilirsiniz.

Kiraz nasıl zayıflatır, zayıflatır mı?

Bilindiği üzere antioksidanlar vücutta dolaşan serbest radikallerle savaşır. Antioksidanlar ayrıca kalp hastalıkları ve kansere karşıda güçlü bir etki verir. Kirazda ise antioksidandan bol miktarda bulunur. Yağ yakımına da faydalı olduğu bilinen antioksidanı kiraz tüketerek alınabilir. Diyetisyenler tarafından tavsiye edilen ve kilo vermek isteyen kişilerin diyet listelerine ekledikleri kiraz, düşük kalori içeren yemek planının bir parçası olarak alındığında kilo alınmasına değil aksine kilo vermenize yardımcı olur.

Kiraz nasıl zayıflatır, zayıflatır mı

Lif oranı bakımından da oldukça yüksek olan kiraz, bu özelliğiyle uzun süre tok tutar ve gereksiz kalori alımını da engellemiş olur. A,C, K vitaminlerinin Bol miktarda barındıran, kirazın içerisinde aynı zamanda kalsiyum demir ve magnezyum gibi minerallerde vardır.

Kiraz kilo verdirir mi?

ABD Tarım Bakanlığı verilerine göre, bir kirazda yaklaşık olarak 5 kalori bulunur. çekirdeksiz olarak bir bardak kirazın içinde 97 kalori hesaplanmıştır. Çok fazla yüksek kalori içermemesinden dolayın diğer meyvelerdeki kalori miktarından daha az bir kaloriye sahiptir.

2009 yılında yayımlanan Nutrition Reviews isimi bir beslenme yorumlarında lif bakımından oldukça zengin olan kiraz, diyet yapanlarda veya obez kişilerde kilo kaybını kolaylaştırabiliyor. Lif, bilindiği üzere vücutta yavaş sindirilen bir karbonhidrat türüdür. Lifin sindirimi uzun sürdüğünden dolayı sindirim sistemi sürekli hareket eder ve vücuttaki suyu emer. 1 su bardağı kadar çekirdeksiz kiraz tükettiğinizde vücudunuza 3 gram lif alırsınız.

Kadınlarda günlük lif miktarı 25 gram, erkeklerde ise 30 gram olarak düşünüldüğünde kiraz tüketiminde iyi miktarda lif aldığınızı görebilirsiniz.

Kiraz nasıl zayıflatır, zayıflatır mı

Kirazın yüzde 75'inden fazlası sudan oluşmaktadır. Su oranı yüksek besinler ise tok tutucu özelliktedir ve çabuk acıkmayı önleyip, gereksiz kalori alınımını engeller.Kiraz su dolu yapısıyla kabızlığı giderir, kalorilerin yağa dönüşmesine mani olur.

Kiraz yiyerek kilo verme yöntemleri

Diyet yaparken, kirazı, ara öğün olarak 12 veya 15 ile tüketebilirsiniz. Dilerseniz, ara yerine yarım kilogram, kirazı 50 gram lor peyniri, 25 gram tuzsuz kraker ile de yiyebilirsiniz.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal