KİRADA OTURANLAR YANDI! Yeni kararlarla dengeler tamamen değişecek

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından peş peşe haberler verilmeye devam ediliyor. Kira zammı sınırının değişeceğine yönelik yapılan açıklamalarla, %25 sınırında olan kira artış oranı enflasyon şartlarına oranla değiştirilecek.

03.04.2024-16:49 - (Son Güncelleme: 03.04.2024-16:49) KİRADA OTURANLAR YANDI! Yeni kararlarla dengeler tamamen değişecek

2022 yılının Temmuz ayı içerisinde ülke genelinde kira artış oranlarına %25 zam sınırı getirilmişti. Geçtiğimiz sene içerisinde bu sürenin bir yıl daha uzatılacağını yönelik karar alındı. Ancak bu sene içerisinde ülke genelinde enflasyon oranlarının her ay artmasından kaynaklı ev sahipleri büyük tepki içerisine girdi. Peş peşe açıklanan enflasyon oranlarıyla beraber ülke genelinde pek çok ürüne zam yapılması, ev sahiplerinin %25 kira artış sınırının kaldırılmasına yönelik tepkilerinin artmasına sebep oldu.. 

Ülke genelinde kiralık satılık daire fiyatları yükselişte

Ülke genelinde 81 il fark etmeksizin kiralık ve satılık daire gayrimenkul fiyatları artışa geçmeye devam ediyor. Bu sebeple kirada olan vatandaşlar, eski kiracılık haklarını kullanarak oturdukları daireden çıkmak istemiyorlar.  

KİRADA OTURANLAR YANDI! Yeni kararlarla dengeler tamamen değişecek

Temmuz 2022 yılında getirilen %25 kira zammı sınırlandırılmasının; geçtiğimiz sene içerisinde bir yıl daha uzatılması sebebiyle, ev sahipleri enflasyona karşı ayakta duramadıklarının altını çizerek büyük tepki göstermeye başladı. Bu sabah TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileriyle birlikte oranın %56’ta kadar yükselmesi, tekrardan %25 kira zammı sınırlandırmasının gündeme gelmesine sebebiyet verdi. Bakanlık tarafından herhangi bir açıklama söz konusu değilken, zam sınırının uygulanmaya devam edilip edilmeyeceği büyük bir merakla araştırılıyor.

Kira zammı sınırlandırılması ya da değişikliğe gidilecek

Bakanlık tarafından konuyla ilgili henüz net bir açıklama olmasa da, Hazine ve Maliye Bakanı olan Mehmet Şimşek’in ekonomideki kısıtlayıcı yollara son vermek amacıyla atmış olduğu adımların kira zammı konusunda da tartışılacağı konuşuluyor. 31 Mart 2024 seçimlerinden sonra da zam sınırının geçerli olması bekleniyor. Kulisten aktarılan bilgiler kapsamında Temmuz ayı itibariyle bu sınırın değişikliğe uğrayabileceği konuşulanlar arasında.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal