Kirada oturanlar dikkat! Zam oranı yüzde 60'ı bulacak

Enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte kiralara yapılacak olan zam oranı yüzde 35'lere doğru yaklaştı. Konuya ilişkin konuşan Hatice Kolçak, önümüzdeki süreç boyunca enflasyona bağlı olacak şekilde yüzde 60'lı rakamların görülebileceğini dile getirdi.

07.05.2022-17:45 - (Son Güncelleme: 07.05.2022-17:45)

Mayıs ayı kira artış oranı, enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte belli olmuştur. Nisan ayı enflasyon oranı 5 Mayıs tarihinde açıklanmıştır. Söz konusu orana göre mayıs ayında kiralara yapılacak zam oranı da netlik kazanmış oldu. Nisan ayı içerisinde enflasyonun yüzde 69,97 oranında gelmesi ile birlikte kiralara yapılacak zam da yüzde 34.46 oldu. Söz konusu kira artış oranı enflasyona bağlı arttığından gelecek aylarda kiracıları oldukça zor bir süreç beklemektedir.

Kira zam oranları yüzde 60'ı bulacak 

Konuya yönelik konuşan ekonomist Hatice Kolçak, kira oranının yüzde 60'lara varana kadar yükselebileceğini dile getirdi. Hatice Kolçak yapmış olduğu açıklanmasında, "Enflasyonda yeni zirveler gelecek gibi. Herhangi bir değişim olmadı. Kirada olanlar var. Kira artışı her ay artıyor. Eski kiracılar daha az ödüyor gibiydi. Ama şu an enflasyon yükseldikçe kira artışı yapılacak. Kira artışı yüzde 45-50’ye gidiyor. Hatta yüzde 60’lara doğru gidiyor. Şimdiden kötü haberi vereyim. Çok insan kirasını ödeyemez. Böyle sorunlar çoğalacak. İnsanlar kirasını ödeyemezse mahkemelik çok olay olacak. Mal sahipleri de bu durumda zor durumda kalacak. Enflasyon kira oranlarını buraya getirdi. Kötü kara haber bu" şeklinde konuştu.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal