Kiracılar dikkat: Ev sahiplerinin türlü oyunlarıyla evinizden olabilirsiniz!

Son zamanda kira fiyatlarında yaşanan haksız artışlar bazı fırsatçı ev sahiplerine adeta gün doğmasına sebep oldu. Evdeki eski kiracıya fahiş zam uygulayamayan ev sahipleri evlerini satmaya başladı.

01.05.2022-16:04 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-16:04) Kiracılar dikkat: Ev sahiplerinin türlü oyunlarıyla evinizden olabilirsiniz!

Kiralardaki yüksek fiyat artışları kiracıları zorlarken ev sahipleri de sürekli olarak yeni yöntemlere başvuruyor. Kiracının maruz kaldığı baskılardan bazıları yüzde 100'ü aşan zam istekleri, ara zam talepleri ve evi daha yüksek fiyatla kiraya vermek amacıyla kiracıları haksız şekilde evden çıkarmak yer alıyor.

Riski devrediyor

Son zamanlarda piyasa şartları sebebiyle kiracı-mal sahibi ilişkisinin de eskisi gibi olmadığının altını çizen avukat Ali Güvenç Kiraz, alınan satış kararları hakkında şöyle dedi:

Kiracılar dikkat: Ev sahiplerinin türlü oyunlarıyla evinizden olabilirsiniz!

"Mal sahipleri 5 yılın altında kiracıları için TÜFE 12 aylık değişim oranı üzerinde artış yapamayacaklarını öğrenmiş olmaları sebebiyle kiracılarını tahliye etmeyi istiyor. Bu noktada iki seçenek var; İhtiyaç sebebiyle tahliye ve edinim, yani evin başkasına satılması nedeniyle tahliye. İhtiyaç sebebiyle tahliyede ev sahibinin kendinin ya da bakmakla yükümlü olduğu kişinin ihtiyacı ispatlanmalı, Dava açarsa da 2-2.5 yıl uğraşacak. Bu nedenle artık malikler kiracılı taşınmazlarını satmak, tüm mali ve zaman riskini yeni malike devretmek istiyorlar."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal