Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021

Dar gelire sahip ve kirasını ödeyemeyen vatandaşlar için devlet destek sağlıyor. Kira yardımı emekli, dul, yetim, ölüm aylığı alanlara ve sigortalı çalışanlara ödenmiyor. Kira yardım başvurusu nereden yapılır? Kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kira yardımı başvurusunu kimler yapabilir?

21.01.2021-09:31 - (Son Güncelleme: 21.01.2021-09:31) Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021

Pandemi dönemi ile birlikte vatandaşların işlerinde sıkıntılar baş gösterirken maddi ihtiyaçları artmaya devam ediyor. Devletin verdiği detsekleri araştıran yardıma muhtaç kişiler kira yardımı nasıl alınır, kira yardımı başvuru koşulları nelerdir sorularının yanıtını öğrenmek istiyor. 

KİRA YARDIMI NASIL ALINIR?

Maddi imkanları el vermeyen vatandaşlar devletten maddi destek alabiliyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına aktarılan ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması istenen barınma, yakacak, çocuk eğitim ve kira gibi yardımlar mevcut. Bu yardımlardan biri olan kira yardımı da ihtiyaç sahiplerine yapılmaktadır. 

KİRA YARDIMI BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

Peki kira yardım desteğini kim alabilir? Kira yardım desteğinden faydalanabilmek için temel şart, kira desteği başvurusunda bulunan kişinin kaldığı hane gelirlerinin belirlenen bir rakamın altında olması ve kira yardım parasına ihtiyacı olmasıdır. Kira yardımı alabilmek için bu şartın dışında başvuru yapan kişinin emekli, dul, yetim, ya da ölüm aylığı almıyor olması gerekiyor. Bununla birlikte, sigortalı olarak bir yerde çalışan ve maaşını alan kişiye de kira yardımı verilmiyor.

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU SORGULAMA

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

Devletin yaptığı yardımların birçoğunu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işlemi gerçekleştirmek için Kaymakamlıklardan destek alıyor. Kaymakamlıklar ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile beraber çalışarak, kira yardımının verileceği kişiye ulaşıyor ve kira yardım desteği almasını sağlıyor.

KİRA YARDIM PARASI NE KADAR?

Kira yardım desteği almak isteyen kişi, yaşadığı ilçenin kaymakamlığı bünyesinde çaışan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunmalıdır. Kira yardım desteğinin miktarı, yaşanan illere göre değişiklik gösteriyor. Bazı büyük şehirlerde kira yardım parası 960 TL'ye kadar çıkabiliyor. 2021 yılı kira yardım bedelleri henüz net olarak açıklanmadı.

KİRA YARDIMI YAPAN KURUMLARIN LİSTESİ

Kira yardımı yapan kurum ve kuruluşların listesi:

  • STK'lar,
  • Belediyeler,
  • Özel dernek ve vakıflar,
  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan müdürlükler,
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları,
  • Gönüllü olarak yardımda bulunmak isteyen kurum ve şahıslar.

KİRA YARDIMI BAŞVURU FORMU

KİRA YARDIM BAŞVURUSU E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL YAPILIR?

Kira yardım başvuru formuna erişim sağlamak ve başvuruda bulunmak isteyen kişiler, başvurularını e-devlet üzerinden gerçekleştirebilir. E-devlet şifresi, PTT şubelerinden temin edilmektedir. Kira yardımı başvuru formuna nasıl ulaşmak için:

  • T.C. kimlik numarasi ve şifrenizle giriş yapın,
  • Arama kısmından 'Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması' bölümüne gidin,
  • 'Uygulamaya Git' sekmesine tıklayın.
  • 'Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilgi var ise işleme devam etmeyiniz' uyarısını gördüğünüzde, bilgilerinizi kontrol edin.
  • İşlemi onaylayarak başvuruyu tamamlayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal