Kira artış sınırı bitiyor mu, ne zaman bitecek? 2023 kira zam oranı sınırı kalkıyor mu? Bakan Şimşek’ten kiralara yüzde 25 zam sınırı açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kira fiyatlarına uygulanan yüzde 25 zam sınırı hakkındaki açıklaması sonrasında Kira artış sınırı bitiyor mu, ne zaman bitecek? 2023 kira zam oranı sınırı kalkıyor mu? soruları merak edildi. İşte detaylar…

25.12.2023-12:57 - (Son Güncelleme: 25.12.2023-12:57)

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in üç gün önce iş ve finans dünyasıyla bir araya geldiği bir yemekte kira zam sınırının uzatılmayacağını söylediği bildirildi. Bakan Şimşek’in açıklamaları sonrası kiralara uygulanan yüzde 25 sınırının Ne Zaman biteceği konusunda araştırmalar yoğunlaştı. Peki Kira artış sınırı bitiyor mu, ne zaman bitecek? 2023 kira zam oranı sınırı kalkıyor mu?

2023 kira zam oranı sınırı kalkıyor mu?

Bakan Şimşek, konut kiralamalarında kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz 2024’te bitecek olan düzenlemeye ilişkin olarak "Önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulmayacak ve süre uzatılmayacak" dedi. Açıklamasının devamında Bakan Şimşek "Bir kişinin birinci evine farklı, ikinci evine farklı vergi ve evin değerine göre farklı vergi gibi uygulamaları planlıyoruz" diye konuştu.

Kira Artış Oranı

Kira artış sınır ne zaman bitecek?

Kira fiyatlarına uygulanan yüzde 25 oranındaki zam sınırı uygulaması geçtiğimiz aylarda uzatılarak 1 Temmuz 2024 tarihine kadar yürürlükte kalmıştı. Bu tarihten sonra kira zam sınırlaması uygulamasının sonlanacağı öngörülüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal