Elvan Gruda kimdir, nereli ve kaç yaşında? Ayşen Gruda’nın kızı Elvan Gruda neden öldü, hastalığı neydi? Elvan Gruda hayatı ve biyografisi

Yeşilçam’ın efsane oyuncularından Ayşen Gruda’nın kızı Elvan Gruda, 55 yaşında hayatını kaybetti. Gruda’nın ölüm haberini yakın arkadaşı ve meslektaşı Tuna Arman duyurdu. Peki Elvan Gruda kimdir, nereli ve kaç yaşında? Ayşen Gruda’nın kızı Elvan Gruda neden öldü, hastalığı neydi? İşte Elvan Gruda hayatı ve biyografisi…

25.12.2023-12:30 - (Son Güncelleme: 25.12.2023-12:30)

Türk sinemasının usta oyuncuları Ayşen Gruda ve Yılmaz Gruda’nın kızları Elvan Gruda yaşamını yitirdi. Elvan Gruda’nın hayatı ve ölüm nedeni de sevenleri başta olmak üzere pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Elvan Gruda Kimdir, nereli ve kaç yaşında? Ayşen Gruda’nın kızı Elvan Gruda neden öldü, hastalığı neydi? 

Elvan Gruda neden öldü?

Yaklaşık 10 yıl önce meme kanserine yakalanan ve sonrasında tedavisini olumlu bir şekilde tamamlayan Elvan Gruda’nın ilerleyen yıllarda kontrollere gitmemesi sebebiyle hastalığının nüksettiği öğrenildi.

Hastalığının tespit edildiğinde dördüncü evreye ulaştığı belirlenen Gruda, 55 yaşında hayatını kaybetti. 

Elvan Gruda

Elvan Gruda'nın vefatının ardından yaşadıkları süreci anlatan oyuncu Tuna Arman, arkadaşına şu sözlerle veda etti:

"Elvan Gruda ,zor bir yaşamdı ünlü bir anne babanın çocuğu olmak...

Elvan Gruda konservatuvar mezunu bir müzisyen...

Elvan Gruda bir kanalda yayın yönetmeni...

Elvan Gruda en kıymetlisi Emre'nin annesi...

10 yıl önce geçirdiği meme kanserini tedaviler sayesinde yendi ama sonrasını umursamadı. 'Bitti' dedi. Dinlemedi bizleri... Kontrole gitmedi, ihmal etti. Kendi seçimiydi bu...

Anne ve babasının hastalıkları... Annenin kaybı, ardından babasının sağlık sorunları ve kaybı yordu ve yıprattı.

Dayanılmaz ağrılar başladı. Zorla götürdüğüm hastanede yapılan tetkikler sonucu metastaz dördüncü evredeydi. 3 ay sürdü her şey... Tedavi başladı ama çok geç kalmıştık ve maalesef Elvan 55 yaşında gitti... Oysa hayalleri vardı, hayallerimiz vardı... Emre vardı, ama olmadı gitti!

Mekanı cennet olsun. Hep birbirimize 'kardeşim' derdik, güle güle kardeşim bir gün görüşmek dileğiyle seni çok seviyorum."

Elvan Gruda kimdir?

Elvan Gruda, 1968 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Yeşilçam’ın efsane oyuncuları Yılmaz Gruda ve Ayşen Gruda’nın kızı olan Elvan Gruda, 2013 yılında meme kanserine yakalanmış sonrasında ise tedavisini tamamlayarak normal hayatına geri dönmüştü.

Sonraki yıllarda rutin kontrollerini aksatan Elvan Gruda’nın hastalığının yeniden nüksettiği ve ancak dördüncü seviyeye evrildiğinde tespit edildiği öğrenildi. 

Emre adında bir kardeşi olan Elvan Gruda, 55 yaşında hayatını kaybetti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal