Kimyonun Sağlığımıza Faydaları Nedir?

Yemeklerimize tat vermesi için kullandığımız kimyonun, faydalarını okuyunca çok şaşıracaksınız. Antioksidan özelliğiyle bilinen kimyonun sağlığımıza çok sayıda yararı bulunuyor.

11.02.2019-09:03 - (Son Güncelleme: 11.02.2019-08:57) Kimyonun Sağlığımıza Faydaları Nedir?

Yemeklerimize tat vermesi için kullandığımız kimyonun, faydalarını okuyunca çok şaşıracaksınız. Antioksidan özelliğiyle bilinen kimyonun sağlığımıza çok sayıda yararı bulunuyor. İşte detaylar...

Kimyon Nelerde Kullanılır?

Özel bir aromatik tadı olan ve kendine has bir kokusu bulunan kimyon, çok eski çağlardan beri kullanılıyor. Eski Yunan, Roma ve Ortadoğu mutfağında çorbalarda, et, tavuk ve balık yemeklerinde kullanılan kimyon, Avrupa'da ekmek, peynir, şeker, bisküvi ve hamur işlerinde de kullanılıyor. Türkiye'de ise kimyon Orta Anadolu'da kuru tarım alanlarında, özellikle Eskişehir, Sivrihisar, Polatlı, Konya'da yetiştirilip yemeklere lezzet verici olarak katılıyor.

Kimyonun sağlığımıza faydaları:

- Ödem atıyor ve gaz problemlerine iyi geliyor.

- Balla tüketildiğinde annelerin sütü artıyor.

- Kalp hastalıklarına karşı koruyor.

- Diyabet hastalığına iyi gelir.

- Cildin ve saçın parlamasını sağlar.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sağlık üzerinde çok fazla olumlu etkileri olan, inanılmaz lezzetli bu baharatı çorbalarınızda ve yemeklerinizde bolca kullanmanızı, yoğurt ve peynirlerin üzerine eklemenizi öneririz. Ancak kan şekeri üzerinde düşürücü etkisi olduğundan dolayı ciddi hipoglisemi hastasıysanız, kanın akışkanlığını fazlasıyla artırdığı için kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız ya da yakın bir zamanda ameliyata girecekseniz kimyon tüketiminde dikkatli olmanız gerekir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal