Kimlikle Sırbistan'a giriş yapılıyor mu? Sırbistan'da nerede tatil yapılır? Sırbistan'da gezilecek yerler

Sırbistan'a gitmek isteyen kişiler artık kimlikleriyle seyahat edebilecekler. Doğu Avrupa’nın en güzel ülkelerinden biri olan Sırbistan Türk vatandaşlarının vizesiz ve pasaportsuz olarak seyahat yapabileceklerini açıkladı. Bunun üzerine Sırbistan’da gidilebilecek en güzel yerler araştırılmaya başladı. İşte Sırbistan'da gezilecek en güzel yerler…

10.06.2022-10:46 - (Son Güncelleme: 10.06.2022-10:46) Kimlikle Sırbistan'a giriş yapılıyor mu? Sırbistan'da nerede tatil yapılır? Sırbistan'da gezilecek yerler

Yurtdışında tatil yapmak isteyenlere müjde artık Sırbistan’da sadece kimliğiniz ile tatil yapabilirsiniz. Sırbistan hükümetinden yapılan son açıklama ile artık Türk vatandaşlarından vize ve pasaport istenmediği duyuruldu. Artık bu güzel kenti sadece kimliğiniz ile gezebileceksiniz. Sırbistan tatili yapmak isteyenlere gidebilecekleri en güzel üç şehri yazımızda paylaştık. İşte Sırbistan'da gezilecek en güzel yerler…

Sırbistan’da nereye gidilir?

Karma bir medeniyete sahip olan Sırbistan oldukça renkli bir ülkedir. Topraklarında Roma, Bizans, Osmanlı ve Macaristan devletlerinin izleri hala görülmektedir. Mimarisi ve kültürü açısından dikkat çeken bu ülke mutlaka gezilecekler listenizde yer almalıdır. Ülkenin başkenti Belgrad’dır. Ülkede gezilebilecek üç güzel şehri sizlerle paylaşıyoruz.

Belgrad

Belgrad

Sırbistan’ın en güzel ve en önemli şehri olan Belgrad mutlaka görmeniz gereken şehirler arasında yer alıyor. İçinde Aziz Sava Katedrali, Belgrad Kalesi ve Nikola Tesla Müzelerinin bulunduğu bu şehir İstanbul ve Atina'dan sonraki en eski üçüncü şehirdir.

Osmanlı izlerini taşıyan bu şehirde Sultan Süleyman'ın fethettiği Belgrad Kalesi'de ziyaretçilerini bekliyor. Bu kale kapısının ismi de "Stambol Kapija yani İstanbul Kapısı" olarak geçmektedir.

Novi Sad

Novi Sad

Sırbistan’a gidince görmeniz gereken bir diğer şehirde Novi Sad'dır. Ülke ticaretinin merkezi konumunda olan bu şehirde Türk nüfusu da oldukça fazladır. Bu şehirde mutlaka gitmeniz gereken yerler vardır. Vojvodina Müzesi, her sanatseverin görmesi gereken bir yerdir.

Niş

Niş

Sırbistan'ın doğusunda yer alan Niş kentinde Roma izleri görülürken Osmanlı eserlerine de sık sık rastlayacaksınız. Nehirlerle çevrili olan bu şehirde Niş Kalesi, Bali Bey Cami gibi görülmeye değer birçok tarihi nokta yer almaktadır. Ayrıca Nazi kampı olan Niş Toplama kampı da görmeniz gereken bir yerdir. Bu kampın hikayesi oldukça hüzünlendirirken geçmişte yaşananları da gün yüzüne çıkarmaktadır.

Sırbistan’a gitmek isteyen kişiler İlkbahar ve Yaz aylarını tercih edebilirler. Özellikle Yaz’ın yapılan festivaller ile oldukça keyifli dakikalar geçireceksiniz.

Sırbistan pasaport istiyor mu?

Sırbistan hükümetinin yaptığı son açıklama doğrultusunda artık pasaporta gerek duymadan kimlik ile seyahat edebilirsiniz.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal