İsveç’te hangi mesleklere alım yapılıyor? İsveç iş imkanları ve maaşlar

Beyin göçü yapmak isteyen kişilerin araştırdığı ülkeler arasında şüphesiz İsveç'te yer alıyor. Yüksek gelir düzeyi, yaşam kalitesi ve pek daha fazlasını vadeden İsveç'te hangi mesleklere alım yapılıyor? İsveç iş imkanları, aranan şartlar ve merak ettiğiniz her şey içeriğimizde yer alıyor.

05.06.2022-16:25 - (Son Güncelleme: 05.06.2022-16:25) İsveç’te hangi mesleklere alım yapılıyor? İsveç iş imkanları ve maaşlar

İsveç’e beyin göçü yapacak olan kişiler büyük bir merakla sektörel bazdaki ihtiyaçlar, çalışma şartları ve maaşlar ile ilgili araştırma yapıyor. İsveç’te sağlanan istihdamlar genel itibarıyla sağlık sektörü üzerine olmaktadır. Ancak mühendisler, avukatlar, hizmet sektörü personeli ve daha nice sektörlerde de iş bulabilme fırsatını yakalayabilirsiniz.

İsveç’te alım yapılan meslekler

İsveç’te genel itibarıyla; hemşireler, hasta bakıcıları, mimarlar, inşaat işçileri, tercümanlar, avukatlar, doktorlar, aşçılar, öğretmenler, orman işçileri, fast-food çalışanları ve teknisyenleri daha kolay iş bulabiliyor.

İsveç’te meslek maaşları

İsveç’te istihdam edilen kişilerin almış oldukları ortalama maaş skalaları şu şekildedir;

Finans yöneticileri 155.000 kron,

İnşaat üretim yöneticileri 75.800 kron,

Doktorlar 65.000 kron,

Mimarlar 55.000 kron,

Yazılım mühendisleri 70.000 kron,

Hizmetçi, dadı, garson, bahçıvan, silahlı kuvvetler çalışanları, mutfak çalışanları ve kasiyerler 20-25 bin kron arasında maaş almaktadır.

Belirtmiş olduğumuz maaşlar bilgi ve birikimlerinize, sektörel tecrübenize bağlı olarak artıp azalabilmektedir.

İsveç’te çalışabilmek için dil şartı

İsveç’te çalışmak isteyen kişilerin İsveç’teki üç resmi dilden en az birini yeterli düzeyde bilmeleri ve konuşmaları gerekiyor. İsveççe, Fince veya İngilizce’den herhangi birini yeterli seviyede bilmeyen kişilere çalışma ve oturum izni verilmemektedir. Dil seviye testinden kalan kişiler vatandaşlık da alamaz.

Çalışmak için İsveç’e nasıl gidilir?

İsveç’te çalışmak isteyen kişilerin bilmesi gereken öncelikli şey iznin hükümet tarafından verildiğidir. Bu noktada çalışma izni için başvuruların fiziki olarak yapılması gerekmez. İnternetten İsveç Göçmen bürosuna başvuru yapmanız mümkündür. Online başvurularınızı değerlendirildikten sonra kişilere olumlu veya olumsuz dönüş yapılır. Çalışma izni başvurunuz olumlu sonuçlanırsa taleplere göre belirlenen tarih aralıklarında çalışmak üzere İsveç’e giriş yapılabilir.

İsveç’e yerleşmek için yapılması gerekenler neler?

Hayatınızın geri kalanını İsveç’te geçirmek istiyorsanız ülkenin belirlediği şartları taşımalısınız. Buna göre vatandaşlık alabilmek için;

18 yaşını doldurmanız,

Daimi oturma iznine sahip olmanız,

En az 5 yıl İsveç’te yaşamanız,

İsveç’te oturma hakkına sahip olduğunuzu kanıtlamanız,

İsveç’te geçinebilmenizi sağlayacak düzeyde maddi olanaklara sahip olduğunuzu göstermeniz gerekmektedir. Söz konusu şartları sağlayan kişiler vatandaşlık alabilirler.

Zeynel Abidin Barut
zeynelbarut@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal