Aksaray'da doğal gezilecek yerler neresi? Aksaray'da turistlik gezilecek mekanlar

Yaz aylarının gelmesiyle vatandaşlar gezilecek yer araştırması yapmaya başladı. İlçe iken il olan Aksaray'a yoğun talep olduğu görülmektedir. Fazlasıyla doğal mekanları bulunan Aksaray'da gezilecek yerler merak konusu oldu. Aksaray'da gezilecek yerler neresi? Aksaray'da tarihi ve turistlik yerler haberimizde yer almaktadır

31.05.2022-14:39 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-14:39) Aksaray'da doğal gezilecek yerler neresi? Aksaray'da turistlik gezilecek mekanlar

İç Anadolu bölgesinde yer alan Aksaray'ın kısa süre önce şehir olması merakları arttırdı. Sessiz ve sakin şehirlerden olan Aksaray, doğal mekanlarıyla kapılarını ziyaretçilere açtı. Aksaray'da tarihi müzeler var mı? Aksaray'da gezilecek yerler neresi? Aksaray tarihi yerler ve detaylar haberin devamında. İşte detaylar...

Aksaray'da gezilecek tarihi, turistlik mekanlar ve müzeler nelerdir?

Somuncu Baba Türbesi

Aksaray denince akla gelen Somuncu Baba Türbesi şehrin merkezinde yer almaktadır. Genç Osman Mahallesinde bulunan türbe, Aksaray'ın en önemli ve tarihi yerlerindendir. Her gün ziyarete açık olan tarihi yer listenin başında yer almaktadır.

Aksaray'da gezilecek yerler

Aksaray Müzesi

Aksaray Müzesine gitmek isteyenler için ulaşım oldukça kolaydır. Merkeze yakın olan müzenin binlerce yıllık yapıtları tarihi eser olarak müzede yer almaktadır. 16 binden fazla esere ev sahipliği yapan Aksaray Müzesi şehrin önemli turistlik ve tarihi mekanlarından kabul edilir.

Aksaray'da gezilecek yerler

Zinciriye Medresesi

Yahşi Bey tarafından inşa edilen medrese şehrin merkezinde yer almaktadır. Tarihi ve mimarisi üzerinden yoğun ilgi görmektedir.

Aksaray'da gezilecek doğal mekanlar

Manastır Vadisi

Güzelyurt ilçesinde yer alan doğal tarihi vadisinde 50 den fazla kilise ve manastıra ev sahipliği yapmaktadır. Aksaray'ın gözde doğal güzelliklerinden olan Manastır Vadisi oyularak bu hale getirilmiştir.

Aksaray'da gezilecek yerler

Ihlara Vadisi

Sadece Aksaray'da değil Türkiye'nin de güzelliklerinden yer alır. Kanyonlar sıralamasında büyük rol oynayan Ihlara Vadisi, Akrasay'ın doğal güzelliklerinde yer alır. En çok ziyaret edilen bölgesi olarak da kabul edilmiştir.

Narlıgöl Krater Gölü

Narköy ilçesinde bulunan doğal güzelliğin bir diğer adı ise Acı Göl'dür. Yakın çevresinde jeotermallerin bulunması nedeniyle suyun tadı acıdır. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal