Kimlik Kartlarında Yeni Dönem Bugün Başladı!

İçişleri Bakanlığı, bugün itibarıyla kimlik kartlarına e-İmza yüklenebileceğini duyurdu. 50 ilde başlayan uygulamanın kısa sürede ülkenin geneline yayılacağı ifade ediliyor.

10.01.2022-17:01 - (Son Güncelleme: 10.01.2022-17:01)

Kimliklerde yeni dönem bugün itibarıyla 50 ilde başladı. Vatandaşlar, yeni gelen düzenlemeyle kimliklerinde yeni nesil kimlik kartını sürücü belgesinin yanında e-İmza da kullanılabileceği açıklandı. 

Bugün itibarıyla 50 ilde başlatılan uygulamanın kısa sürede ülke geneline yayılması hedefleniyor. İçişleri Bakanlığı, kimlik kartlarında yeni dönemin başlatıldığını ifade etti. Kimlik kartlarına e- İmza uygulamasının yüklenmesiyle birlikte vatandaşların zaman ve maliyetten tasarruf etmeleri sağlanacak. 

KİMLİK KARTLARINDA YENİ DÖNEM BAŞLADI!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 21 Eylül 2020 tarihinde hayata geçirilen Hayat Kimliğinle Kolay projesinin ikinci adımı olan kimlik kartlarına e-İmza uygulaması bugün itibarıyla 50 ilde kullanıma başlanacak. İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, kimlik kartlarına e-İmza yükleme işleri bugünden itibaren 50 ilde nüfus müdürlüklerindeki nüfusmatikler aracılığıyla yapılacak. 

Uygulamaya geçilecek olan iller arasında, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak yer alacak. 


Nüfus müdürlüklerindeki nüfusmatiklerde kimlik kartları içerisine e-İmza yükleme işlemlerine başlanmasından kısa süre sonra da ülke geneline yayılacak olup nüfus müdürlüklerinde, tapu müdürlüklerinde ve bankalarda da e-İmza yükleme yapılabileceği ifade edildi. Yeni gelen uygulamayla vatandaşlar kimlik kartının içinde hem sürücü belgesini hem de e- İmzasını taşıyabilecek. 

ZAMAN VE MALİYETTEN TASARRUF SAĞLANACAK

Bugün itibarıyla 50 ilde kullanıma başlanan kimlik kartı içerisinde e-İmza yüklemesiyle, kamu ve özel sektörde kırtasiyeciliğin azaltılarak iş ve işlemlerin daha hızlı, hatasız, eksiksiz ve kaliteli şekilde gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Öte yandan e-İmza ile işlemler çevrimiçi olarak da yapılabilecek. Yeni uygulamayla elektronik ortamda sunulan hizmetlerin kullanılmasının artırılması hedefleniyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal