Eşini ve Ailesini Zehirli Baklava İle Öldürmeye Çalışan Adamın Cezası Belli Oldu

Antalya’da yaşanan olay duyanları hayrete düşürdü. Eşinden boşanmak isteyen adam, eşinin ailesine zehirli baklava göndermişti. Yargıya taşınan olayda boşanmak isteyen eşin cezası belli oldu.

10.01.2022-16:36 - (Son Güncelleme: 10.01.2022-16:36) Eşini ve Ailesini Zehirli Baklava İle Öldürmeye Çalışan Adamın Cezası Belli Oldu

Geçtiğimiz haftalarda Antalya’da yaşanan olay, herkesi hayrete düşürdü. Eşinden boşanmak isteyen adam, eşini ve ailesini zehirlemek için evlerine baklava gönderdi. Yaşanan olay sonrasında gözaltına alınan adam hakkında istenen ceza belli oldu. Eşinin ailesini zehirlemek isteyen adam 40 yıl hapis verildi. 

ZEHİRLİ BAKLAVALARIN BEDELİ 40 YIL OLDU

Boşanmak istediği eşinin ailesine zehirli baklava göndererek, kayınpederini zehirleyen Ferudun Altan ve iki arkadaşı hakkında 40’yıla kadar hapis cezası istendi. Zehirli baklava göndererek eşi Melek A. ve kayınpederi Metin Kabakçı'yı öldürmeye çalıştığı gerekçesiyle tutuklanan Ferudun A. ve kendisine yardım ettikleri öne sürülen arkadaşları tutuksuz sanıklar Melike E. ve Osman G. hakkında hazırlanan tutanak sonrasında zanlılar Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesince gönderildi. 

Mahkemeye sunulmak için hazırlanan raporda Melek A'nın, eşi Ferudun A. ile yaşadıkları anlaşmazlık nedeniyle babası Metin Kabakçı'nın evine gittiği bilgisi yer aldı. Eşiyle konuşmak için arkadaşından yardım isteyen sanık Ferudun A., eşini farklı bir numaradan arayarak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlisi olarak tanıttı ve aileyi ziyaret etmek istedikleri söylediği belirtildi.

SAHTE GÖREVLİ KARTI BASTIRMIŞLAR

Pastaneden baklava alan Ferudun A. internet kafeden arkadaşı Osman G.’ye sahte sağlık kimliği çıkarttı ve iki arkadaş sahte kartları ile ailenin evine girdi. Aileye elleri boş gelmeyen iki sahteker zehirli baklavaları aile teslim etti. Çayın yanına getirilen baklavadan yemeyen ikilinin daha sonra evden ayrıldığı belirtildi. 

SUÇLARINI KABUL ETTİLER

Tatlıdan 3 dilim yiyen baba Metin Kabakçı'nın rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı, gözaltına alınan sanıkların üzerlerine atılı suçu kabul ettikleri kaydedildi. Baklavaya dökülen maddenin Antalya Kriminal Polis Laboratuvarında incelendiği ve yüksek dozda alındığı takdirde "akut toksik" etki gösterdiğine dair rapor hazırlandı ve dosyaya eklendi. Ayrıca maddenin miktarı ve kim tarafından kullanması durum sağlığa zararlı olacağı konusunda İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığından rapor istendiği aktarıldı.


SAKİNLEŞMELERİ İÇİN YAKPTIM

Baklavalara eklediği ilacın sakinleştirici olduğunu ve konuşmalar sırasında tansiyonun yükselmesini istemediği için böyle bir şey yaptığını dile getiren sanık Ferdun A.’nın ifadesi de dosyaya eklendi. 

4 GÜN SONRA HASTANEDE KENDİME GELDİM

Yaşanan olay sonrasında rahatsızlanan ve 4 gün hastaneden kalan Kabakçı, "Baklavadan 3 dilim yedim, bir süre sonra bayılmışım gerisini hatırlamıyorum. 4 gün sonra hastanede kendime geldim. Hemşireler 'Damadın baklava getirmiş, zehirlenmişsin, komadaydın' dediler. Bütün ailem ölebilirdi. Artık tatlı ikram edildiğinde direkt o korkuyu yaşıyorum" dedi.

DAHA ÖNCEDE MEYVE SUYUNA İLAÇ KOTMUŞ

Daha öncede buna benzer bir olay yaşadıklarını dile getiren Melek A., eşinin kendisinede ilaçlı meyve suyu içirmeye çalıştığını belirtti. Melika A."Sanığın cezasını çekmesini istiyorum. Sürekli aileme zarar vermekle tehdit ediyordu. Daha önce ellerimi ve ayaklarımı bağlayarak işkence etmişti, sopayla dövmüştü. Meyve suyunun içine bu ilacı koymuştu, bardağın yarısını bile içmeden kendimi kaybetmiştim" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal