Kimler oruç tutmakla yükümlüdür? Oruç tutmakla yükümlü olmanın şartları

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte merak edilen konular arasında kimlerin oruç tutmakla yükümlü olduğu yer alıyor. Bazı nedenlerden dolayı oruç tutamayanlar orucun hangi durumlarda tutulamayacağını merak ediyor. Bunun üzerineyse arama motorlarında sıklıkla yer alan 'kimler oruç tutmakla yükümlüdür' sorusu sorgulanıyor.

02.04.2022-15:49 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-15:49) Kimler oruç tutmakla yükümlüdür? Oruç tutmakla yükümlü olmanın şartları

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte milyonlarca Müslüman ilk oruçlarını tutmak için niyetlerini ettiler. Oruç tutabilenlerin yanından bazı nedenlerden dolayı tutamayanlarda bulunuyor. Oruç tutamayanlar ise hangi durumlarda oruç tutulamayacağını araştırıyor. Aynı zamanda kimlerin oruç tutmakla yükümlü olduğu da merak edilen konular arasında yer alıyor.

Kimler oruç tutmakla yükümlüdür

Kimler oruç tutmakla yükümlüdür?

İslam’a göre, bireyin sorumlu olmasının temel şartları Müslüman, akıllı ve ergenlik çağına ulaşmış olmaktır. Bireyin sorumlu olması için gerekli bu şartlar, oruç ibadetiyle sorumlu olmanın da şartlarındandır. Yani bir kişinin Ramazan ayında oruç tutması için öncelikle Müslüman ve aklı başında olması gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal