Kimi Metro Yapar Kimi Heykel, CHP'li Belediye Atık Sakızlardan 6 Ayda Heykel Yaptırdı!

CHP'li Kuşadası Belediyesi son icraatını açıkladı. Belediye 6 süren çalışma sonucu atık sakızlardan heykel yaptı.

03.11.2021-09:11 - (Son Güncelleme: 03.11.2021-09:22)

CHP'nin heykel yapma konusundaki azmi ve yaratıcılığı son aylarda artışa geçti. CHP'li Aydın Belediyesi'nde yaşanan olayda, 6 ay süren çalışmalar sonucu çiğnenmiş sakızlardan heykeller yapıldı. Heykeltraş Necati Korkmaz tarafından yapılan ve sanat eseri denilen sakızdan yapılma heykellerin sayısı 15 olarak açıklandı.

ÇALIŞMALAR 6 AYDA TAMAMLADI

Heykellerin yapımını 6 ayda tamamlayan Necati Korkmaz, heykelleri yaparken, mitoloji ve çevre kirliliğinden ilham aldığını belirtti. En küçüğü 3 en büyüğünün ise 13 santimetre olduğu sakız heykellerin 4 kasımda sergilenmesi planlanıyor.

CHP'Lİ KUŞADASI BELEDİYESİ'NDEN BİR İLK

Dünyada ilk defa çiğnenmiş sakızlardan heykel yapıldığını açıklayan Necati Korkmaz, Kuşadası Belediyesi'ne teşekkür ederek şu sözleri söyledi; “Amacım, doğada yaklaşık 1000 yıl çözülmeyen sakızın çevreye verdiği zarara dikkat çekmek. Umarım yaptığımı minyatür heykeller, sakızın atık bir madde olduğunu ve geri dönüşüm işlemine tabi tutulması gerektiği konusunda insanlarda farkındalık oluşturur. Son yıllarda birçok ülkede doğada çözülmeyen binlerce ton sakızı başka bir malzemeye dönüştürme fikri gelişmeye başladı. Geri dönüşüm kutularında toplanan kullanılmış sakızlar, plastik türevi mutfak eşyaları, çocuk oyun alanları, oyuncaklar, plastik bardak, tabak ve kalem gibi ürünlere dönüştürülebiliyor”


CHP DEMEK YANDAŞA HEYKEL YAPTIRMAK DEMEK

CHP'li belediyeler sık sık yerel yönetimlerde yaptıkları heykellerle gündeme geliyorlar. Vatandaşın cebindeki parayı altyapı ve üstyapı sistemlerine harcamak yerine heykel yaptırıyor, yaptırmakla kalmayıp göz zevkini de bozuyorlar. 

Denizli'nin Merkezefendi Belediyesi koronavirüs salgını sırasında kendi sağlıklarını hiçe sayarak mücadele eden doktorları anmak için tematik bir park inşa ettirdi. 

SÖZDE SAĞLIK ÇALIŞANLARINI SİMGELEYECEKTİ

Bahçelievler Mahallesi Gülistan Caddesi üzerinde bulunan dev park tam 9 bin 600 metrekare büyüklüğünde. İçerisinde oyun alanları, yürüyüş ve koşu yolları ile jimnastik ve fitness aletleri bulunan parka, sağlık personellerini simgeleyen heykeller konuldu.


HEYKELİN KALDIRILMASI İSTENMİŞTİ

Heykelleri eleştiren  ve komik bulan Merkezefendi Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki yaptığı açıklamada görüntülerinin kötü olduğunu vurgularken bu paranın farklı bir şekilde değerlendirilebileceğini savundu. Yavuz Aki açıklamalarına şu sözlerle noktaladı; "Çocuklarımız, bu heykelleri görüp korkabilir. 2 yıldır süren bir pandemi dönemi içerisindeyiz. Bir virüsle savaş halindeyiz. Biz bu objelerin buraya yakışmadığını düşünüyoruz. Henüz açılışı yapılmayan bu parkta bu objelerin kaldırılmasını istiyoruz"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal