30.01.2024-11:52 (Son Güncelleme:30.01.2024-12:53)


1

ATV ekranlarının sevilen ve büyük bir ilgiyle takip edilen bilgi yarışması programı Kim Milyoner Olmak İster'deki bir matematik sorusu sosyal medyayı birbirine kattı.



2

Yarışmaya katılan Sena Erol isimli yarışmacı başarılı bir performans sergilerken bir matematik sorusuna tosladı. Yarışmacı hatasını fark edip cevabını değiştirmek istedi ama verilen süre çoktan bitmişti.



3

ATV'nin izlenme rekorları kıran ve en çok kazandıran yarışma programlarından olan Kim Milyoner Olmak İster'de her hafta olduğu gibi bu hafta da adından söz ettiren anlar yaşandı.



4

İlk baraj sorusuna kadar başarıyla gelen yarışmacı, üçüncü soruda heyecanına yenik düştü. Yarışmacının karşısına, "Rakamları birbirinden farklı üç basamaklı en küçük tek sayı hangisidir?" sorusu geldi.



5

Yarışmacı, şıklar arasında kararsız kaldı. Sena Erol, 'C- 102' cevabını verdi. Ancak 'son kararım' dediği için yarışmacının verdiği 'C-102' cevabı kabul edildi. Yarışmacı son anda kararını değiştirmek istese de son kararı olarak '102' kabul edilmişti.



6

Hata yapan yarışmacı 5 bin TL alarak yarışmaya veda etti. Bu anlar sosyal medyada kısa sürede gündem olurken bazı kullanıcılar sorunun hatalı olduğunu iddia etti.



7

"Rakamları birbirinden farklı üç basamaklı en küçük tek sayının" -987 olduğunu belirten kullanıcılar, sorudaki "doğal sayı" eksikliğine dikkat çekti. Sosyal medyada; 'Kız itiraz ederse davayı kazanabilir', 'Dava aç soru yanlış', 'Cevap şıklarda yok' gibi yorumları yağdı. Bazı kullanıcılar ise cevabın şıklarda bulunan sayılar arasında olması gerektiği için, '103' cevabının doğru olduğunu iddia etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr