11.11.2023-12:00 (Son Güncelleme:11.11.2023-12:00)


1

Voleybol Kadın Milli Takımımızın yıldız oyuncusu Zehra Güneş, Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılmış ve 300 bin TL ödül ile ayrılmıştı. Güzel voleybolcu kazandığı bu ödülü Hatay Kadın Voleybol Takımı'na bağışlamıştı. Takımın antrenörü Mehmet Bekmez, takım oyuncusu merhum Ceren Topal sayesinde Zehra Güneş ile kurulan manevi bağı açıkladı.



2

Tüm Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak için çaba harcamaya ısrarla devam edenler hala var. Bunlardan biri de Filenin Sultanları'nın yıldızı Zehra Güneş...



3

ATV'nin Kim Milyoner Olmak İster yarışma programında Cumhuriyet Bayramı için yapılan yayınının özel konuklarından biri başarılı voleybolcu Zehra Güneş’ti. Yarışmaya başlamadan önce kazanacağı ödülü, depremde vefat eden ve hayali Zehra Güneş olmak olan Ceren Topal'ın takımı olan Hatay Voleybol Takımı'na bağışlayacağını açıklayan Güneş, kalpleri ısıtmıştı. Ceren Topal henüz 14 yaşındaydı. Hatay Kadın Voleybol Kulübü oyuncusuydu. En büyük hayalinden antrenörü Mehmet Bekmez'e sıkça bahsediyordu.



4

Zehra Güneş, Mehmet Bekmez'in depremden sonra yaptığı duygusal paylaşımla Ceren Topal'dan haberdar oldu. Ardından ilk maçında "Ceren" formasıyla oyuna girdi. O günden beri de Hatay Kadın Voleybol Takımı'yla yakından ilgilenmeye devam etti. Takım antrenörü Bekmez, Sabah’a konuştu:



5

‘’-İsminizi ve Hatay Kadın Voleybol Takımı'ndaki görevinizi öğrenebilir miyim? Kulübümüz hangi ligde mücadele veriyor? -Hatay Kadın Voleybol Kulübü'nün kurucusu ve antrenörüyüm. Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliği mezunuyum. Voleybol sporuna emek verdiğim 18 yılım var. Kulübümüzü 2017 yılının aralık ayında kurdum. O günden bu güne sporcu yetiştirmeye, Türk voleyboluna hizmet etmeye çalışıyorum.



6

-Depremde ciddi kayıplar yaşadığınızı biliyoruz. Bu konuda bilgi verebilir misiniz? -6 Şubat depreminde sekiz genç sporcumuzu kaybettik. Ailem ve çevremde ciddi kayıplar verdik. Depremden önce 1. Lig'e yükselme müsabakalarına katılmaya hak kazanmıştık. Ama maalesef depremde ağır kayıplar veren kulübümüz ve şehrimizin durumunu göz önünde bulundurarak turnuvaya katılmamaya karar verdik. Yeniden devam ediyoruz. Ama hiç bir destekçimiz yok. Çok zorlanıyoruz ama Hatay'ın takımı ve kızları yine de bu şartlarda elinden geleni yapacaktır. -Milli sporcumuz Zehra Güneş'in ATV'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasındaki 300 bin TL'lik ödülünü size bağışlaması için ne düşünüyorsunuz? Merhum Ceren Topal'ın fotoğraflarının depremden sonrası basına yansıması üzerine sizinle temasa geçmişti sanırım...



7

-Zehra Güneş'i artık sadece milli sporcumuz değil kulübümüzün, ailemizin bir mensubu olarak görüyoruz. Keşke bu afet olmamış olsaydı. Ama oldu, yaşadık kötü günlerdi. Zehra Güneş'in yaşananlardan sonra yanımızda olması, bizi hatırlaması çok güzel, ince bir davranış. Kendisine sizin aracılığınızla bir kez daha teşekkür ediyorum. Onun maddi olarak yanımızda olmasından öte kızlarımızın yanında olması, elinin onların üzerinde olması bizim için çok çok anlamlı. -Türkiye şu anda dünyada voleybolun bir numarası. -Filenin Sultanları'nın başarısı, Hatay'da nasıl karşılandı, kızlarımız neler hissetti? - Şu an voleybolda öncüyüz, Türkiye olarak bir markayız buna rağmen takımımızın destek görmemesi bizi çok üzüyor. Depremde özellikle kadın voleybol takımı olarak en çok kayıp veren takım ve şehir Hatay. Bu bağlamda birçok kurum kuruluş ile iletişim kurmamıza rağmen destek olmaması bizi üzüyor. Atamız'ın söylediği gibi Hatay'ın hepimizin "şahsi meselesi" olması gerektiğini düşünerek ve özellikle kadın takımı olmamız nedeniyle herkesten kulübümüze pozitif ayrımcılık yapılmasını istiyoruz.’’



8

Yıkıcı deprem sonrası ilk maçına sırtında "Ceren" yazılı formayla maça çıkan Zehra Güneş, karşılaşmanın ardından sosyal medyasından bu satırları paylaşmıştı: "Ülkemizde yaşadığımız felaketin üzüntüsünü hâlâ yaşıyoruz. Bugün Hatay'da yaşamını yitiren Ceren'in formasıyla sahaya çıkmak istedim. Ceren'in 'Hayalim Zehra Güneş olmak' açıklamasını bu şekilde öğrenmek hem hayatımda aldığım en üzücü hem de en gurur duyduğum yorumlardan biri oldu. Keşke tanışabilseydik. Umarım bir yerlerden beni görüyordur ve birazcık da olsa mutlu olmuştur."



9

Temmuz ayında da Milli Takımımız şampiyon olurken Zehra Güneş yine sosyal medyadan Ceren Topal'ı anmıştı: "Ceren, sözümü tuttum. Bu madalya senin için."



10

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr