Kilosu 15 bin TL! Nedir bu trüf mantarı?

Kilosu 15 bin TL olan trüf mantarının sağlığa faydaları say say bitmiyor. Peki trüf mantarının kilosunu 15 bin TL yapan o özelliği nedir? İşte detaylar...

23.10.2023-15:21 - (Son Güncelleme: 23.10.2023-17:18) Kilosu 15 bin TL! Nedir bu trüf mantarı?

Trüf mantarı kralların yiyeceği olarak biliniyor, isminin de ele verdiği gibi dünyanın en pahalı yiyeceklerinden biri. İspanya, Fransa, İtalya'da yetişen trüf mantarı Türkiye'nin de bazı bölgelerinde yetişiyor. Kilosu 15 bin TL olan trüf mantarı diğer türlere göre oldukça besleyici. Fakat bu kadar pahalı olmasının tek nedeni bu değil. İşte trüf mantarının dudak uçuklatan fiyatının sebebi. Gastronomi çevresinde trüf mantarı fazlasıyla kıymetli bir besin. Kralların yiyeceği olarak da bilinen trüf mantarının kilosu ise 15 bin TL. Peki trüf mantarını bu kadar pahalı yapan şey nedir?

trüf

Trüf mantarı nedir?

Ülkemizde genel olarak Akdeniz Bölgesi'nde yetişen trüf mantarı dünya üzerinde de İspanya, Fransa ve İtalya'da yetişmektedir.

Bir ceviz büyüklüğünde olan ve ortalama ağırlığı 100 gram olan trüf mantarlarının aroması, en yoğun tadını tazeyken sunar. Bu yüzden giderek aromasını ve suyunu kaybeden trüf mantarları tazeyken kullanılmalıdır.

Oldukça pahalı olan bu mantarın tadını fiyatına değecek şekilde almak için toplandıktan beş gün içerisinde tüketilmeleri tavsiye edilir. Trüfleri bir kavanozun içinde ve buzdolabında muhafaza etmeli, suyla temas etmemesine de oldukça dikkat edilmelidir. Üzerine değen su trüfün çürümesine neden olabilir.

trüf manatarı

Trüf mantarının faydaları

Antioksidanlar, kanser ve diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

Protein ve mineral bakımından oldukça zengindir.

Yüksek besin değerine sahiptir.

Araştırmalar, yer mantarının iltihaplanmayı hafifletmeye yardımcı olacağını ve dolayısıyla genel sağlığı, bağışıklığı geliştirebileceğini, enfeksiyon, hastalık ve kronik hastalık riskini de oldukça azaltabileceğini gösteriyor.

trüf mantar

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal