Kilolarından bir türlü kurtulamayanlar dikkat: 1 ayda 10 kilo verdiriyor

Kilolarından kurtulmak isteyenlerin en çok başvurduğu yöntemlerden birisi meyve yiyerek diyet yapmak. Bunun için Türkiye’de oldukça yaygın olan bir meyve türü ise bu konuda mucize yaratıyor. İşte vücudu ödemden ve yağdan arındıran o mucize meyve…

23.10.2023-09:53 - (Son Güncelleme: 14.11.2023-17:17) Kilolarından bir türlü kurtulamayanlar dikkat: 1 ayda 10 kilo verdiriyor

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için egzersizle beraber iyi bir beslenme programına da sahip olmak gerekiyor. Meyveler de beslenmenin önemli öğelerinden birisidir. 

Prof. Dr. Vefik Arıca, kızılcık meyvesinin kilo verdirici özelliklerine değinerek, "1 ay içinde ortalama 8-10 kilo verebiliriz." dedi.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

İHA’nın haberine göre; Kızılcık Türkiye'de kendiliğinden birçok bölgede yetişiyor. Prof. Dr. Vefik Arıca, kızılcıkta bağışıklık sistemini güçlendiren A, C, E ve K vitaminlerinin yüksek miktarda olduğunu ifade etti.

Kızılcık Faydaları

Kızılcık faydaları nelerdir?

Kızılcığın magnezyum, kalsiyum içiren bir meyve olduğunu söyleyen Prof. Dr. Vefik Arıca, kızılcığın faydalarını şöyle sıraladı:

Tokluk hissi verir. Zayıflamayı kolaylaştırıyor.

Ödem attırır.

Yağ çözücü özelliği vardır.

Kızılcık Nasıl tüketilmeli?

Arıca, kilo vermek için şu tarifi verdi:

"Kızılcık meyvesine tarçın ve karanfili bir arada bulundurup 2 litre suda kaynatıp daha sonra ılıttıktan sonra bunu her sabah aç karnı 2 bardak su içtiğimizde, 1 ay içinde ortalama 8-10 kilo verebiliriz."

Şerbet olarak da tüketilebilir

Prof. Dr. Arıca, kızılcığın kilo vermeye yardımcı olduğunu sözlerine ekleyerek, "Kızılcık şerbet olarak da kullanılabilir veya kuru meyve olarak kullanılabilir. Çocuklarda kuru meyvesini birkaç kez kullanılarak sık enfeksiyonları önlemekte öneriyoruz." dedi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal