Kılıçdaroğlu'nun Macron'a Karşı Sessizliği Dikkat Çekti!

Tüm dünya Macron'un İslamafobik açıklamaları ile yankılanırken, Partisinin TBMM’deki grup toplantısında açıklamalar yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuda tek kelime bile etmemesi dikkatten kaçmadı.

27.10.2020-15:45 - (Son Güncelleme: 27.10.2020-16:47) Kılıçdaroğlu'nun Macron'a Karşı Sessizliği Dikkat Çekti!

Hz. Muhammed'in karikatürize edilmesine 'ifade özgürlüğü' diyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a, Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki ile yanıt vermişti.

Her konuda iktidarı gelişigüzel eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki sessizliği gözden kaçmadı.

Çoğunluğu Müslüman olan Türkiye'de Ana Muhalefet olan CHP'nin bu tavrı eleştiri konusu oldu.

Tüm dünya Macron'un İslamafobik açıklamaları ile yankılanırken, Partisinin TBMM’deki grup toplantısında açıklamalar yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuda tek kelime bile etmemesi sosyal medyada gündem oldu.

Macro'a Türkiye’de her kesiminden tepki yağmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun gündeme ilişkin birçok konuya değindiğini ancak Macron’un ismini ve Fransa’da yaşananları ağzına dahi almamasını eleştiren vatandaşlar, CHP liderine tepki gösterdi.

Macron'un her defasında İslam'ı eleştirmesine sessiz kalan Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin Fransız mallarını boykot etmesi de ayrıca tepki çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı Fransız mallarını boykot çağrısına, karşı çıkarak ''Dünyada yalnız kaldık.'' yanıtını veren Kılıçdaroğlu'nun Macron'un İslam karşıtı tavrına sessiz kalması, muhalefeti iktidara kıyasla milletin gözünde bir-sıfır geriye attı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN FRANSA'YA BOYKOT ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Şimdi ben, buradan milletime sesleniyorum. Nasıl ki Fransa 'Türk markalı mal satın almayın' diyorsa ben de şimdi buradan milletime sesleniyorum. Sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin, bunları sakın almayın.'' demişti.

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal