Kılıçdaroğlu'nun Adayı Özgür Demirtaş Kimdir?

Ekonomi, finans ve kripto paralara yönelik yaptığı açıklamalarla Özgür Demirtaş sürekli gündeme gelirken, bu sefer de asgari ücret açıklamalarında bulundu. Peki, Özgür Demirtaş kimdir?

05.05.2021-17:07 - (Son Güncelleme: 14.12.2021-11:59)

Özgür Demirtaş, Türk finans profesörü, mühendis, akademisyen, yazar ve Youtuber'dır. Çarpıcı yorumları kripto paralar hakkında paylaşımları ve tespitleri ile katıldığı programlarda dikkatler çeken Özgür Demirtaş hakkında araştırmalar yapılıyor.

DEMİRTAŞ'TAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Twitter'da ekonomi hakkında yaptığı paylaşımlarla sürekli gündem olan Özgür Demirtaş, bu sefer de asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu. Ekonomist, "Asgari ücret 4000 TL üstüne çıkarılır. Büyük zam yapıldığı söylenir. Bazı ekonomi ve finans bilmeyen asgari ücretliler ilk önce sevinirler. Sonra artan maaşları ile ilk önce gıda ürünleri almaya giderler. Ocak-Şubat gibi gıda ürünlerinin fiyatı uçar. Sonra bir bakarlar ki 2 yıl önce, 2000 TL maaşları ile çok daha fazlasını alabiliyorlarmış. Maaşları artmış ama alım güçleri çakılmış… Keşke haksız çıksam ama maalesef haklı çıkacağım." paylaşımıyla gündemi yine belirledi.

KILIÇDAROĞLU'NUN CUMHURBAŞKANI ADAYI ÖZGÜR DEMİRTAŞ

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, en son yaptığı açıklamalarda cumhurbaşkanı adayının partilerle ilişkisi olmayan biri olacağını vurguladıktan sonra gözler Özgür Demirtaş'a çevrildi. Kulislerle dönen iddialara göre Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı Özgür Demirtaş. Ekonomi bilgisi ve derin cv'si ile adından söz ettiren Demirtaş'ın aday olup olmayacağı henüz kesin değil.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR?

Özgür Demirtaş Ankara şehrinde 12 Ağustos 1976 tarihinde dünyaya gelmiştir. İlkokul eğitimini Manisa’nın Salihli ilçesinde, Orta okul ve lise eğitimini ise İzmir şehrinde tamamladı. Üniversite yerleştirme sınavında Türkiye’de ilk 50 öğrenci arasına girdi.

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’ni başarı ile tamamladı.


ÖZGÜR DEMİRTAŞ HANGİ ÜNİVERSİTE MEZUNU?

Amerika Birleşik Devletleri, Boston College’da ana dalından farklı bir dal olan Finans alanında 5 yıl içerisinde doktora çalışmalarını tamamlayarak 27 yaşında (2003 yılında) doktor unvanını elde etti.

2003 yılında, Yardımcı Doçent unvanını alarak Baruch College City University of New York'ta görevde bulunmaya başladı. Yine 2003 senesinde, Finans bölümü içerisinde ve 2004 yılında, İşletme Fakültesi içerisinde en iyi öğretim üyesi olarak seçildi. 2005 senesinde, tüm ana bilim dalları ve tüm fakülteler arasında en iyi öğretim üyesi seçilerek "Üstün Öğretim Madalyası’nı" Madison Square Garden’da elde etti. 2012 senesinde New York University (NYU) Stern School of Business Finans Bölümü’nde en yüksek öğretim değerlendirmesini elde etti.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ ÇALIŞMALARI NELERDİR?

Çalışmaları dünyanın en önde gelen akademik dergileri içerisinde (Journal of Monetary Economics, Management Science, Journal of Financial and Quantitative Analysis ve Journal of Business Economic and Statistics) yayınlandı. 25’in üzerinde akademik yayın yaptı. Kitap çalışması Elsevier tarafından basım için kabul edildi. İlki 2004 senesinde olmak üzere, araştırmaları City University of New York tarafından 6 sene süresince ödüllendirildi.


31 yaşında Doçent Doktor ve yine 2007 senesinde, Tenür (ömrünün sonuna kadar City University of New York’ta çalışma ve üniversiteden çıkarılamama hakkı) unvanlarını kazandı.

2010 senesi içerisinde kendisine Sabancı Üniversitesi’nden İşletme Fakültesi Finans Kürsü Başkanlığı ve Profesörlük teklif edildi. Yine aynı yıl Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Kanada ve İskoçya’da yapılan 1 Milyon profesör için yapılan 10 milyonu aşkın öğrenci değerlendirmesinde ilk 20 içerisine girdi.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ HANGİ ÜNİVERSİTEDE ÇALIŞIYOR?

2012 senesi Eylül ayında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Tenür hakkını bırakarak Sabancı Üniversitesi’ne Finans Kürsü başkanı olarak katıldı. Yine 2012 senesinde Marie Curie Araştırma Fonunu almayı elde etti.

100,000 Euro değerindeki Proje, AB tarafından, Türkiye genelinde, Ekonomi alanında kendi proje başvuru döneminde desteklenen tek proje oldu.


ÖZGÜR DEMİRTAŞ EŞİ KİMDİR?

Neslihan Küçükoğlu Demirtaş ile evli olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, aynı zamanda, Türkiye’nin ilk Tasarruf ve Finansal Okur Yazarlık Derneğinin (FODER) Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliğini, ve Türkiye Genç İşadamları Derneği (TUGIAD),TAYSAD ve DASK danışmanlık görevlerini de üstlenmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal