Kılıçdaroğlu ve Ekibinin Dosyasında Neler Var?

CHP’ye yakın olarak bilinen Mine Kırıkkanat katıldığı bir televizyon programında elinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında çok önemli bir dosya olduğunu söylemişti. Peki, o dosyalarda neler var?

24.09.2021-14:27 - (Son Güncelleme: 26.09.2021-12:18)

Özel Haber| Haber365 

CHP’ye yakın olarak bilinen isimlerden olan Mine Kırıkkanat katıldığı bir televizyon programında CHP ve Kılıçdaroğlu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Peki, o dosyalarda neler var?

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU VE EKİBİNİN CAN ALICI DOSYASI

Mine Kırıkkanat katıldığı bir televizyon programında elinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında çok önemli bir dosya olduğunu söylemişti. Mine Kırıkkanat  konu ile ilgili ‘Bakın ne olduğunu söyleyemeyeceğim size benim başım derde girer. Başım yansın istemem. Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında çok can alıcı bir dosya var. Dosya yandaş basının elinde bende de var ama normal olarak yandaş basın çıkaracak. Bende de var ama açıklamam, yandaş basın bunu kullanmıyor. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan daha iyi bir ana muhalefet partisi bulamaz, CHP'den daha iyi bir suya götürüp susuz getireceği bir ekip bulunmaz’ ifadelerini kullanmış ve bu sözler kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Sosyal medyada bir sürü insan Kıratlı’nın elinde CHP ve Kılıçdaroğlu hakkında neler bulunduğunu açıklamasını istemişti. Mine Kıratlı’nın bu açıklaması ‘Kasetle gelen dosya ile mi gidecek?’ sorularını gündeme getirdi. Peki, o dosyalarda CHP ve Kılıçdaroğlu ile ilgili neler olabilir?

FETÖ İLE ADAY PAZARLIKLARI

Millet İttifakı’nda Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylık krizi büyümeye devam ediyor. Aynı zamanda Millet İttifakı’nda seçimleri kaybetme korkusu baş gösterdi. Bahsi geçen dosyalarda, CHP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimleri için FETÖ ile adaylık pazarlıkları olabilir. Başka bir düşünce ile ise çıkarılacak olan adayın FETÖ tarafından desteklenmesi isteniyor olabilir.


İBB’DE DÖNEN YOLSUZLUKLAR

Açıklanacak olan dosyada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yolsuzlukları da yer alıyor olabilir. İBB seçimlerin kazanılmasından sonra hep ihaleler ile gündeme gelmişti. İhaleler hep CHP’ye yakın olan isimlere verilmişti. CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetiminde olan İBB’nin 14 ihalesi CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın mali müşavirliğini yaptığı Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş'ye verildi. İhaleyi olan şirket İBB'den 14 ihaleyle 1 milyar 233 milyon 664 bin 941 TL'lik kazanç elde etti fakat İBB’nin otobüslerine gereken bakım yapılmadı. Otobüslerin yandığı, yolda kaldığı, arıza yaptığı görüntüler sık sık gündeme oturuyor. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın seçim sürecinde bir reklam ajansı gibi çalıştı. Bu ihalelerin Karabat’a verilmesi ise seçimlerde verdiği desteğe teşekkür olarak nitelendirilmişti. Ayrıca seçimin kazanılmasından son gizli ittifak olan HDP’ye teşekkür etmek için İSPARK’ın neredeyse tamamı HDP’ye peşkeş çekilmişti. İSPARK kadroları HDP’li isimler ile doldurulmuştu. Tüm bu yaşananlar açıklanacak olan dosyada İBB'de yapılan yolsuzluklarında yer alabileceğini gündeme getirdi. Bunların haricinde çok daha büyük usulsüzlükler ve yolsuzluklar olduğu ve bu konularla ilgili iktidarın elinde dosya olduğu da gündemi meşgul ediyor.

KUMPAS İLİŞKİLERİ

Mine Kırıkkanat bahsettiği dosyalarda CHP’nin sık sık gündeme gelen kumpas ve şantaj ilişkileri de yer alıyor olabilir. CHP sık sık parti içi egemenlik savaşları ile de gündeme geliyor. Geçtiğimiz zamanlarda birçok şantaj ve kumpas davası gündeme gelmişti. Genellikle parti içi muhalefet yapan kişilere kumpas düzenleniyor, gizli görüntüleri ve mesajları kayıt altına alınıp onların aleyhine kullanılıyordu.

15 TEMMUZ GECESİNE AİT GÖRÜŞME KAYITLARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz gecesinde darbeciler ile görüşme yapıp yapmadığı sorularına hala kanıtlanmış bir yanıt verilmedi. 15 Temmuz gecesi milleti ezen tanklar CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yol vermiş ve bu anlara ait görüntüler basında geniş yankı uyandırmıştı. CHP liderinin korumalarının havalimanında bir dizi telefon görüşmesi yaptığı, ardından VIP nizamiyesini kapatan tankların geri çekilip Kılıçdaroğlu’na yol verdiği görüntüler ortaya çıkmıştı. Tüm bu yaşananlar göz önüne alındığında Kılıçdaroğlu ve FETÖ ilişkisi iddiaları da gündemde yerine aldı.


CHP’DE YAŞANAN TACİZ VE TECAVÜZ EYLEMLERİNE AİT BİLGİLER

CHP VE CHP’li milletvekilleri, il ve ilçe başkanları gibi birçok isim sık sık taciz ve tecavüz olayları ile gündeme geliyor. CHP’nin il ve ilçe teşkilatlarında meydana gelen taciz ve tecavüzün sayısı ise oldukça korkunç. CHP’nin en son taciz skandalı Erzurum’da ortaya çıkmıştı. CHP Erzurum İl Başkanı Bülent Oğuz, parti binasında çalışan çaycı kadını sürekli arayarak ahlaksız tekliflerde bulunduğu ve taciz ettiği ses kayıtlarıyla ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Bülent Oğuz dün görevden alınmıştı. Bazıları örtbas edilmeye çalışılsa da CHP’deki taciz ve tecavüz skandalları işte şu şekilde dağılım gösteriyor; İstanbul'da 8, Yalova'da 1, Bursa'da 2, Tekirdağ'da 1, Kocaeli'de 1, İzmir'de 2, Aydın'da 2, Muğla'da 2, Antalya'da 5, Konya'da 1, Adana'da 1, Hatay'da 1, Sivas'ta 1, Kırıkkale'de 1, Giresun'da 1, Artvin'de 1, Bitlis'te 1, Erzurum'da 1. Bu veriler göz önüne alındığında açıklanacak dosyada CHP’nin taciz ve tecavüz olaylarına ilişkin bilgiler yer alıyor olabilir.


DENİZ BAYKAL DOSYASI

Açıklanması beklenen dosyada olması beklenen bir iddiada Eski CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal’a kurulan kaset, kumpas olayı. 6 Mayıs 2010'da internete CHP'nin Eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu öne sürülen bir video kaydı düştü. CHP'yi derinden sarsan kaset depreminin ardından Baykal istifa etti. Hadisenin şokunu atlatamayan partililer, önce başkanları Baykal’a sahip çıkmaya çalışsa da, komplonun, olayın büyüklüğü ortaya çıktıkça olay kontrol edilemez hale geldi, kaset komplosu adeta CHP’yi yerle bir etmişti. Mine Kıratlı’nın bu açıklamalarından sonra ise yeniden kaset olayı konuşulmaya başlandı. Mine Kıratlı’nın bu açıklaması ‘Kasetle gelen dosya ile mi gidecek?’ sorularını gündeme getirdi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal