Kiev'de sığınaklardaki yaşam yürek burkuyor! Çocuk hastanesi sığınaklara indi

Rusya Ukrayna savaşının 6’ncı gününde haberler gelmeye devam ediyor. Rus birliklerinin hava saldırılarının hedefi olacağı endişesiyle Kiev'deki Okhmadet Çocuk Hastanesi'ndeki çocuklar sığınaklara indirildi.

01.03.2022-09:40 - (Son Güncelleme: 01.03.2022-09:51)

Hava saldırılarının olacağı endişesi Kiev’deki Okhmadet Çocuk Hastanesi'ndeki çocuklar sığınaklara indirildi. Saldırılarda evlatlarını düşünen anneler 'Kendimiz için çocuklarımız ve endişeleniyoruz' dedi. İşte ülkeden yürek burkan görüntüler… 

Günlerdir yerin altındayız

Hastanenin onkoloji servisinde tedavi gören 18 aylık bebeğin annesi Natali, ‘Kendimiz için değil ama çocuklarımız için çok endişeleniyoruz. Zaten hasta ve zor durumdalar, günlerdir yerin altındayız’ diye konuştu. 

Rusya Ukrayna savaşının altıncı günü

Ateşkes umudu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy'in müzakere çağrısına Rusya’dan olumlu yanıt gelmesiyle birlikte iki devlet yetkilileri Belarus’un Gomel şehrinde masaya oturdu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, görüşmelerdeki taleplerin kamuoyuna açıklanmayacağını müzakerelerin sessiz şekilde yürütüleceğine dikkat çekti. Peskov, ‘Rusya ve Ukrayna delegasyonu müzakerelere ilişkin talep ve pozisyonlarını açıklamayacak. Müzakereler sessizce ilerleyecek’ dedi. 


Peskov: Ukrayna masaya şimdi geldi

Müzakerelerin daha erken başlamadığından üzüntü duyduğunu ifade eden Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ‘Biliyorsunuz ki heyetimiz orada uzun süredir bekliyor. Müzakereler, Belarus'ta gece de başlayabilirdi. Ancak Ukrayna müzakere masasına şimdi geldi’ ifadelerini kullandı.  

Ukrayna savaşında nükleer silah kullanım talimatı veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu kararına karşı İngiltere Dışişleri Bakanlığı, ‘Dikkatleri başka yöne çekmeye çalışıyorlar’ açıklamalarına yanıt veren Kremlin Sözcüsü Peskov, ‘Farklı düzeydeki çeşitli temsilciler tarafından olası çatışma durumları ve hatta NATO ile Rusya Federasyonu arasında olası çarpışmalar ve çatışmalar hakkında açıklamalar yapıldı. Bu tür açıklamaları kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Bu açıklamaları yapanların isimlerini vermeyeceğim, ancak birisi İngiltere dışişleri bakanıydı’ dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal