Ketçap Tarifi

Dışarıdan alınan ketçapların içindeki katkı maddelerine güvenmiyor ve kendiniz evde ketçap yapmak istiyorsanız bu tarifi kaçırmayın. Peki evde ketçap nasıl yapılır? İşte evde gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz evde ketçap tarifi...

29.09.2020-17:55 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-17:44) Ketçap Tarifi

Özellikle çocukların bayıldığı fakat ebeveynlerin katkı malzemelerinden sebep hep mesafeli olduğu ketçabı evde yapmak da mümkün. Evde ketçap yapmak sanılanın aksine oldukça kolay. Kışa girerken salça hazırladığınız sırada bir yandan da ketçap yapabilirsiniz. 

MALZEMELER

2 yemek kaşığı salça

3 adet domates

2 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı sıvıyağ

2 yemek kaşığı elma sirkesi

1,5 yemek kaşığı nişasta

YAPILIŞI

Domatesleri iyice yıkayarak başlıyoruz ve yıkadıktan sona domateslerin kabuklarını soyu küp şeklinde doğruyalım. Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı alalım ve üstüne domatesleri ekleyelim. Domatesleri orta ateşte pişirirken bir yandan da kaseye salça ve 1 yemek nişastayı alıp çırpıyoruz. 

Pişirdiğimiz domateslerin içine ise yarım yemek kaşığı nişasta ekliyoruz. Nişastayı ekledikten sonra tuz ve şekeri ilave ediyoruz. Ardından rendelediğimiz sarımsakları ekleyelim. Birkaç dakika geçtiğinde ise tencereye hazırladığımız sirkeyi de koyuyoruz. Domatesler iyice piştiğinde, salçayı da ekleyip tekrar güzelce karıştırıyoruz.

Sosumuzu biraz daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz. Hazırladığımız bu enfes ketçabı kavanozlara bölüştürerek buzdolabında uzun süre muhafaza edebiliriz. Gönül rahatlığıyla afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal