Kereviz yemeği tarifi: Kereviz yemeği malzemeleri, pişirme süresi ve yapılışı

Lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı kereviz yemeği tarifini sizler için derledik. Nasıl yapıldığı merak edilen yemekler arasında yer alan kereviz yemeği, birçok kişinin favorisi olacak. İşte kereviz yemeği malzemeleri ve yapılışı...

29.04.2022-16:14 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-16:14) Kereviz yemeği tarifi: Kereviz yemeği malzemeleri, pişirme süresi ve yapılışı

Birçok sofrada yer alan sebze yemeklerinin arasında kerevizde yer alıyor. sağlıklı yemeklerin başında gelen kerevizin yemeğe dönüşümü de oldukça kolay. Merak edilen kereviz yemeği tarifini sizler için derledik. İşte kereviz yemeği malzemeleri ve yapılışı...

Kereviz yemeği tarifi

Malzemeler

- 1 adet soğan

- 1 adet havuç

- 1 adet patates

- 2 adet orta boy kereviz

- Yarım limon

- Yarım çay bardağı zeytinyağı

- 1 su bardağı portakal suyu

- 1 çay kaşığı toz şeker

- 2 çay kaşığı tuz

- 3/4 adet kereviz yaprağı

Kereviz yemeği malzemeleri nelerdir

Yapılışı

1. Öncelikle soğanları ince ince kıyarak, ocağa aldığımız tencerenin içerisine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını ekledikten sonra koyuyoruz. Soğanlar hafifçe kavrulana kadar orta-kısık ateşte kavuruyoruz.

2. Soğanlar yumuşamaya başladığında ise küp şeklinde doğramış olduğumuz havuçları ve patatesleri de tencereye alıp kavurmaya devam ediyoruz.

3. Daha sonra kerevizleri alıp soyduktan sonra küp küp ya da dilim olacak şekilde doğruyor ve hemen ardından ocakta kavrulan sebzelerin içerisine ekliyoruz.

4. Tencereye kerevizlerin eklenmesinin ardından yarım limon suyunu da kavrulan sebzelerin üzerine ekleyip karıştırarak 2-3 dakika daha kavuruyoruz.

5. Ardından geri kalan zeytinyağını, portakal suyunu, tuzu ve şekerini ekleyip karıştırıyoruz.

6. Daha sonra kenara ayırdığımız bir tutam kereviz yaprağını da yemeğimizin içerisine serpiştirerek kaynamaya bırakıyoruz. Yemek kaynamaya başladığında altını kısarak kapağını da kapatıyoruz.

7. 20-25 dakika kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirdikten sonra kerevizlerin ve sebzelerin pişme durumunu kontrol ederek soğumaya bırakıyoruz.

8. Oda sıcaklığında ya da soğuduktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirilmesinin ardından servis edilmesi önerilir.

   Afiyet olsun

Kereviz yemeği

Kereviz yemeği pişirme süresi

4 kişilik bir kereviz yemeği yapıyorsanız bunun hazırlama süresi 15 dakika, pişirme süresi ise 25 dakikadır.

Kereviz yemeğinin kalorisi ne kadar?

Kereviz yemeğinin kalori değeri 146/kcal'dir.

Kereviz yemeğinin püf noktaları nelerdir?

Kerevizlerinizi kestikten sonra hemen kullanmayacaksanız, onları limonlu suya koymanız daha iyi olacaktır. Limonlu su, kerevizlerinizin kararmamasına yardımcı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal