Doğal ve bitkisel ürünlerde cildinizi güzelleştirecek kolay kür ve maske tarifleri

Cildinizin parlak ve bakımlı görünmesini istediğinizde başvurulan yöntemlerin en başında hem doğal hem evde yapılan tarifler akla geliyor. Evde düşük maliyetle sağlıklı maske ve kür tarifleri haberimizde..

28.04.2022-23:33 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-23:33) Doğal ve bitkisel ürünlerde cildinizi güzelleştirecek kolay kür ve maske tarifleri

Kendine bakmak, bakımlı olmak, herkesin önemsediği konulardandır. Cilt bakımı, cildinize iyi bakmak demektir ve ne kadar bakıma önem verirseniz o kadar az makyaja ihtiyaç duyarsınız. Sağlıklı Bir cilt zaten makyajlıdır. Yazın güneşlenme sebebimizde budur. Yaz aylarında güneşe doyan d vitamini alan cildimiz parlar. Bu çok hoşumuza gider. Bir sürü kreme losyona cilt bakımı için paralar vermeyin. Evde yanıbaşınızda duran meyve ve sebzeler bakım kürleri için en iyi malzemelerdir.  Cilt bakımında önce temizlik, peeling, maske, serum ve nemlendiricidir.

Cildi Temizlemek Şart

Maden suyuyla cilt temizliği; mineral açısından zengin olan soda, herkesin evinde olan ürünlerdendir. Maden suyunda bulunan mineral cildi canlandırmada etkilidir. Maden suyunu pamuğa dökerek cilt temizliğinizi yapabilirsiniz. 

Akneli ciltler için limonla cilt temizliği; Ciltteki lekeler, sivilceler ve siyah noktaları temizlemek için limon iyi bir tercihtir. Asidik bir meyvedir ve içinde C vitamini barındırır. Limondan bir iki damla pamuğa sıkıp cildinizi temizleyebilirsiniz. Sivilceleri kurutma özelliği vardır. Çoğunlukla yağlı ciltliler tercih edebilir.

maske

Cildinizi Arındırmak İçin Peeling Yapın

Zeytinyağı ve şeker peelingi; Kuru veya karma ciltler için uygun olan şeker ve zeytinyağıdır. Zeytinyağının cildi parlatma, nemlendirme ve yenileme özelliği vardır. Şeker ise cildi canlandırıp sıkılaştırır. Zeytinyağı ve şekeri karıştırıp cildinize masaj yapabilirsiniz. 

Kahve telvesi ile peeling; Kahvenin içindeki kafein cildi canlandırma özelliğine sahiptir. İçtiğiniz kahvenin telvesini yüzünüze masaj yaparak sürebilirsiniz. Daha sonra ılık su ile temizleyerek mutlaka nemlendirici kullanmalısınız.

Kendi Cilt Maskenizi Yapın

Yaş maya maskesi; Bu maske ile cildinizi gençleştirebilirsiniz. Maske şeklinde yüze uyguladığınız zaman yüz germe yaşarsınız ,kırışıklarınızı azaltır, lekelerinizin rengini açar ve sivilcelerinizi kurutur. 

Yaş Mayısa/Kuru Mayısa ve Süt (Karma ve Kuru Ciltler İçin); Malzemeler: 2 yemek kaşığı süt, 1 yemek kaşığı yaş maya ya da kuru maya. 1 yemek kaşığı sütün içine mayayı yavaş yavaş ekleyerek karıştırdıktan sonra cildinize yukarı hareketlerle bir maske fırçası yardımı ile göz altı dahil tüm yüzüne sürün. 20-30 dakika kadar cildinizde bekletin. Maske kuruyup cildiniz iyice gerildikten sonra yüzünüze tampon şekilde ılık su uygulayıp maskesinin yumuşamasını sağlayın. Maske yumuşadıktan sonra ılık su ile yüzünüzü durulayın.

Yumurta Akı Maskesi Uygulama: Yumurtanın akı ile sarısını ayırın ve akını köpürene kadar çatalla iyice çırpın. Çırptığınız karışımı göz altı dahil temiz cildinize yukarı hareketlerle sürün. 20/30 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık suyla yıkayın. Yumurta akı maskesini haftada 1 ya da 15 günde 1 uygulayabilirsiniz.

Ballı Süt Maskesi (Lekeli Ve Akneli Ciltler İçin);;1 yemek kaşığı bal 1 tatlı kaşığı limon. 1 tatlı kaşığı süt (Akneli ciltler süt olmadan yapmalıdır.. Tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı temiz cildinize sürün. 20/30 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık suyla yıkayın.

maske

Doğal Serum Ve Nemlendirici

Zeytinyağı, üzüm çekirdeği yağı, argan yağı, badem yağı, jojoba yağı, lavanta yağı, kantaron yağı, hindistan cevizi yağı. Bu yağlarla bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal