Kereviz suyunun faydalarıyla tanışma vakti geldi! Sabahları bir bardak içiyoruz!

Bin bir derde deva olan kerevizin sağlığa bu kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Kereviz suyunu içtiğiniz vakit, hem tok hissettiriyor hem de vitamin ve mineraller açısından besin değeri oldukça yüksek. Sağlığınız için mercek altına aldığımız bu sebzeyi araştırdık ve öğrendiklerimizi sizinle paylaştık. Detaylar haberimizde…

01.01.2024-17:06 - (Son Güncelleme: 01.01.2024-17:06) Kereviz suyunun faydalarıyla tanışma vakti geldi! Sabahları bir bardak içiyoruz!

Kereviz suyunu sabahları içildiği zaman, çok daha sağlıklı bir hayata adım atmış olacaksınız. Şifa deposu olan bu sebze suyunu sizinle tanışma zamanı geldi. Eğer düzenli kullandığınız bir ilacınız varsa ya da kronik bir rahatsızlığınız varsa tüketmeden önce doktorunuza başvurunuz.

Besin değeri çok yüksek

Bu sebze suyu sadece lezzetli bir içecek değil, aynı zamanda sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez bir parçasıdır. Kereviz suyunun kalorisi çok düşüktür ve diğer meyve ve sebze sularının aksine, bir bardak bir orta boy havuçtan daha az kalori içerir.

Görme sorununu önlüyor

Kereviz suyunun faydaları

Kereviz A vitamini bakımından çok yüksektir ve bu vitamin görmede kritik bir rol oynar. Bu vitamin, bakteri ve virüslere karşı göz yüzeyini korur. A vitamini ayrıca katarakt gibi yaşa bağlı görme sorunlarının gelişmesini önlemeye yardımcı olur.

Kanser önleyici bir özelliği var

Kerevizin luteolin yönünden zengin olduğu bulundu, bu elementin Kanser hücrelerini zayıflattığı ve tedaviye daha duyarlı olmalarına neden oldu. Kereviz, Çin tıbbında uzun süredir kanser önleyici bir ajan olarak kullanılmaktadır.

Asitli içecek kullanıyorsanız rutininize kerevizi de katın

Kereviz suyunun faydaları

Güçlü alkali özelliklerini veren demir, magnezyum ve sodyum gibi elementler yönünden de yüksektir. Diğer bir deyişle asidik gıdaları nötralize ederek vücudumuzda sağlıklı bir pH dengesini korumamıza yardımcı olur. Çok fazla asitli gıda tüketmek kemik erimesi, böbrek taşı, karaciğer ve kalp sorunları gibi her türlü sağlık sorununa neden olabilir. Ve her gün yediğimiz yiyeceklerin çoğu asidik olduğundan, günlük rutininize kereviz suyu eklemek bu sorunlardan bazılarının oluşmasını engelleyebilir.

Vücuttaki sıvı dengesini düzenler

Potasyumda değeri oldukça yüksek olan kereviz bilim insanları, potasyumun vücudumuzun iyi çalışması için üçüncü en önemli mineral olduğunu kabul ediyor. Vücudumuzun yüzde 60 sudan oluşmaktadır. Bu suyun %40'ı hücrelerinizin içinde, geri kalanı ise hücrelerin dışında, omurilik sıvınızda, kanda ve hücrelerinizin arasında bulunuyor. Hücrelerinizin içindeki ve dışındaki bu su seviyesi kritiktir ve elektrolit konsantrasyonundan etkilenir. Potasyum suda çözünür ve sistemimizde pozitif yüklü bir elektrolit gibi davranarak hücrelerin içindeki su seviyesini düzenler .

Diyabete karşı önleyici rolü üstlenir

Kereviz suyunun faydaları

2030 yılına kadar dünya çapında 400 milyondan fazla insanın diyabet hastası olacağı ön görülüyor. Kereviz, bunun olmasını engellemenin doğal yollarından biridir. Çok fazla K vitamini içerir ve bir çalışma, K vitamininin insüline duyarlılığımızı geliştirdiği ortaya çıkmıştır.

Folat değeri yüksektir

Kereviz suyunun faydalarıFolat, B grubu vitaminlerden biridir ve kemik iliğindeki kırmızı ve beyaz kan hücreleri için gerekli bir elementtir, ayrıca karbonhidratların enerjiye dönüştürülmesinde, proteinlerin parçalanmasında ve DNA üretiminde önemli bir rol oynar. Sadece bir bardak kereviz suyu, erkekler ve kadınlar için önerilen alımın yüzde 36'sından fazla olan 145 mikrogram folat içerir ve hamile ve emziren kadınlar için bu oran, yüzde 29'dur.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal