Kepek Nedir? Kepek Sorunu Nasıl Çözülür?

En çok şikayetçi olunan saç problemi kepek, saç foliküllerinin köklerinde toplanan mayalar nedeniyle meydana gelen kronik bir durumdur.

06.02.2019-14:36 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-14:32) Kepek Nedir? Kepek Sorunu Nasıl Çözülür?

En çok şikayetçi olunan saç problemi kepek, saç foliküllerinin köklerinde toplanan mayalar nedeniyle meydana gelen kronik bir durumdur. Bildiğimiz mantarın aksine bu mantar tamamen farklı bir tür. Kepeğe malassezia globosa adlı mayamsı mantar neden oluyor.

Bu mantar cildin sebumundan besleniyor ve cildi tahriş eden salgılara neden oluyor. Sonuç olarak da kepeğe dönüşüyor ve kuru, kaşıntılı ve pullu bir sorun haline geliyor.

Tedavi edilememesine rağmen kepek sorunu kontrol altına alınabiliyor.

Çinko piritiyon ya da selenyum sülfit içeren özel şampuanlar kepekten kurtulmanızda kullanmanız gereken ürünler arasında. Bu anti-mantar etkili ürünler cilt hücrelerinin ölmesini büyük ölçüde yavaşlatıyor.

Birçok dermatolojik sorun aşırı yıkamadan dolayı oluşabilir; fakat kepek onlar arasında yer almıyor. Saçınızın kirlenmesi kepekten dolayı kaynaklanmıyor. Saçlar efektif bir şekilde yıkanırsa saçın sebum yapısını düşürülüp kepeklerin besin kaynağı engellenebilri.

EFEKTİF YIKAMA

Kepek şampuanı saç için değil saç derisi için yapılmış bir üründür. Direkt saç derisine uygulanmalı ve masaj yapılarak saç derisine yedirilmelidir. Çok uzun süre bekletmeyip ılık suyla durulanmalıdır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal