Kentsel dönüşüm ile yöresel mimarı birleşti: Ayder Yaylası’nda eşsiz görüntüler ortaya çıktı

Türkiye’nin önemli turistik yerlerinden birisi olan Ayder Yaylası’nda gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla beraber eşsiz görüntüler ortaya çıktı.

07.11.2023-10:37 - (Son Güncelleme: 07.11.2023-17:32)

Her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret akınına uğrayan Ayder Yaylası’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde kentsel dönüşüm çalışmaları başlatıldı.

Geçtiğimiz günlerde Rize’ye gelerek toplu açılış töreni ve bir dizi inceleme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayder Yaylası'nda inşaatı devam eden kentsel dönüşüm alanlarını da yerinde inceledi.

Ayder Yaylası Kentsel Dönüşüm

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde kentsel dönüşüm

Havadan ve karadan yapılan incelemelerin ardından Erdoğan, çeşitli görüşmeler sağladı. Bunun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölge halkıyla bir araya geldi.

Erdoğan'ın 2017 yılında "Ayder’i kirlettik, rezil ettik. Ayder’i bu yapılanmayla değil kentsel dönüşüm ve değişimle inşallah hakikaten şanına yakışır bir hale getireceğiz" çıkışı ile gündeme gelen dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindiği ifade edildi.

Ayder Yaylası Kentsel Dönüşüm-1

Tamamlandığında 1600 araçlık olacak olan çevreci otoparkından yörenin mimarisine uygun inşa edilen yapılara kadar yaylanın görünümü değişirken, betonlaşmış eski görüntüsünden eser kalmadı. (Haber7)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal