Kendisi kadar suyu da faydalı: Haşlanmış yumurta suyunu sakın dökmeyin! Haşlanmış yumurta suyunun bilinmeyen faydaları

Tam bir protein deposu olan yumurta kahvaltılarda en çok tüketilen besinlerden birisidir. Özellikle haşlanmış yumurta tüketimi son yıllarda oldukça artmıştır. Uzmanlar ise yumurtaların haşlanmasının ardından ortaya çıkan suyun oldukça şaşırtıcı faydaları olduğunu ortaya koyuyor. İşte haşlanmış yumurta suyunun bilinmeyen faydaları...

26.08.2022-10:10 - (Son Güncelleme: 26.08.2022-15:24) Kendisi kadar suyu da faydalı: Haşlanmış yumurta suyunu sakın dökmeyin! Haşlanmış yumurta suyunun bilinmeyen faydaları

Kahvaltılardan asla eksik olmayan yumurtalar protein ve kalsiyum başta olmak üzere çeşitli vitamin ve minerallere sahip olduğundan uzmanların gönül rahatlığıyla önerdiği besinler arasında yer alıyor. Bilim insanların son araştırmalarına göre ise yumurtanın kaynatıldığı kaplardaki sular yumurtanın kendisinde bulunduğundan bile fazla kalsiyum içeriyor. Bu nedenle de haşlanmış yumurta suyunun dökülmemesi gerektiği tavsiye ediliyor. 

Kendisinden daha çok faydası var

Uzmanlara göre haşlanmış yumurta suyunda yumurtanın kendisinde olduğundan daha fazla kalsiyum bulunuyor. Bu nedenle özellikle kemik erimesi ve kemik ağrısı gibi sorunlar için haşlanmış yumurta suyunun tüketilmesi tavsiye ediliyor. İşte haşlanmış yumurta suyunun bilinmeyen faydaları:

Haşlanmış yumurta suyu

Bitkilerin bakımı için de kullanabilirsiniz

Haşlanmış yumurta suyu sadece insanlara değil bitkilere ciddi faydalar sağlıyor. Uzmanlar yumurta suyunu çiçeklere dökerek onların kalsiyum almasının sağlanabileceğini ortaya koyuyor. 

Suyu dışında yumurta kabuklarını da saksılardaki topraklara ekerek saksıdaki çiçeklenmenin önüne geçebilirsiniz.

Saçlarınıza canlılık katacak

Zamanla yıpranan saçlar için de haşlanmış yumurta suyu tavsiye ediliyor. Yumurta suyunda çözünen protein sayesinde daha canlı ve güçlü saçlara sahip olabilirsiniz. 

Temizlik için birebir 

Zamanla tencere ve çaydanlıklarda biriken kireci yok etmek için etkili yöntemlerden biri de haşlanmış yumurta suyudur. Bunun için kabın içerisine yumurta kabuklarını alıp kaynatın. İçine biraz sirke dökün. Bu yöntemi uyguladıktan sonra kirecin hızlıca yok olduğunu göreceksiniz.

Kemik rahatsızlıklarına iyi geliyor

İçeriğinde bulunan bol miktarda kalsiyum ile haşlanmış yumurta suyunu kemik gelişimi devam eden ve kemik rahatsızlıklarını gidermek isteyenler rahatlıkla tüketebilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal